Adjudicat un sistema de pluja artificial per a evitar incendis a la Devesa del Saler

Archivo - Arxiu - Prevenció d'incendis en la Devesa
AYUNTAMIENTO DE VALNCIA - Archivo
Publicado: viernes, 9 diciembre 2022 18:44

   VALNCIA, 9 Dic. (EUROPA PRESS) -

   La Regidoria de Protecció Ciutadana i Bombers de l'Ajuntament de Valncia ha adjudicat el sistema de monitoratge i pluja artificial per a evitar incendis en la Devesa del Saler, el denominat Sistema de Defensa contra Incendis Forestals (Sideinfo), que installa una srie de canons capaos de llanar 9.000 litres d'aigua per minut per a refrescar l'ambient o evitar la propagació del foc en cas d'incendi.

   El sistema Sideinfo est connectat amb la central d'alarmes per a alertar davant qualsevol conat d'incendi. Els bombers poden activar els canons a través d'un missatge telefnic de text davant qualsevol alerta i els canons també es poden activar de forma preventiva per a produir una pluja artificial que refresque el terreny en dies en qu les temperatures són molt elevades o el vent pot afavorir la propagació del foc, segons ha precisat el consistori en un comunicat.

   La pluja artificial permet sufocar les flames una vegada deslligat l'incendi o controlar el seu avan a través de tallafocs per a protegir el bosc de la Devesa del Saler i les vivendes prximes.

   El regidor de Protecció Ciutadana i Bombers, Aarón Cano, ha defs que el govern de la ciutat de Valncia "té molt clar des de l'any 2015 que la protecció, la preservació del parc natural de la Devesa del Saler és fonamental".

   "El Saler és eixe gran pulmó verd de la ciutat i és un valor mediambiental que ens fa únics en tota Espanya, ja que Valncia és l'única ciutat de l'Estat que té una parc natural en el seu terme municipal en exclusiva", ha expressat.

   "Per a estem dedicant un enorme esfor a la protecció d'un paratge de gran valor ecolgic i que té una alta presncia de persones durant tot l'any, arribant a ser 13.000 els vens que viuen allí durant les poques de l'estiu", ha afegit.

   El contracte s'adjudica per un total de 15.000 euros anuals i la installació dels canons arrancar a principis de 2023. "La installació total de Sideinfo donar més seguretat a les persones que viuen en El Saler i garantir corredors de seguretat en el cas, que esperem que no arribe mai, que es produsca un incendi important en la zona", ha concls Cano.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià