Adjudicat un sistema de pluja artificial per a evitar incendis a la Devesa del Saler

Archivo - Arxiu - Prevenció d'incendis en la Devesa
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA - Archivo
Publicado: viernes, 9 diciembre 2022 18:44

   VALÈNCIA, 9 Dic. (EUROPA PRESS) -

   La Regidoria de Protecció Ciutadana i Bombers de l'Ajuntament de València ha adjudicat el sistema de monitoratge i pluja artificial per a evitar incendis en la Devesa del Saler, el denominat Sistema de Defensa contra Incendis Forestals (Sideinfo), que instal·la una sèrie de canons capaços de llançar 9.000 litres d'aigua per minut per a refrescar l'ambient o evitar la propagació del foc en cas d'incendi.

   El sistema Sideinfo està connectat amb la central d'alarmes per a alertar davant qualsevol conat d'incendi. Els bombers poden activar els canons a través d'un missatge telefònic de text davant qualsevol alerta i els canons també es poden activar de forma preventiva per a produir una pluja artificial que refresque el terreny en dies en què les temperatures són molt elevades o el vent pot afavorir la propagació del foc, segons ha precisat el consistori en un comunicat.

   La pluja artificial permet sufocar les flames una vegada deslligat l'incendi o controlar el seu avanç a través de tallafocs per a protegir el bosc de la Devesa del Saler i les vivendes pròximes.

   El regidor de Protecció Ciutadana i Bombers, Aarón Cano, ha defès que el govern de la ciutat de València "té molt clar des de l'any 2015 que la protecció, la preservació del parc natural de la Devesa del Saler és fonamental".

   "El Saler és eixe gran pulmó verd de la ciutat i és un valor mediambiental que ens fa únics en tota Espanya, ja que València és l'única ciutat de l'Estat que té una parc natural en el seu terme municipal en exclusiva", ha expressat.

   "Per açò estem dedicant un enorme esforç a la protecció d'un paratge de gran valor ecològic i que té una alta presència de persones durant tot l'any, arribant a ser 13.000 els veïns que viuen allí durant les èpoques de l'estiu", ha afegit.

   El contracte s'adjudica per un total de 15.000 euros anuals i la instal·lació dels canons arrancarà a principis de 2023. "La instal·lació total de Sideinfo donarà més seguretat a les persones que viuen en El Saler i garantirà corredors de seguretat en el cas, que esperem que no arribe mai, que es produïsca un incendi important en la zona", ha conclòs Cano.

colaboracio

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià