AMPA de l'IES Sorolla demana reunir-se amb Tamarit i afirma que mantindrà les mobilitzacions fins que els reba

El pati abans
FAMILIAS DEL INSTITUTO SOROLLA
Publicado: lunes, 27 marzo 2023 17:53

   VALÈNCIA, 27 Mar. (EUROPA PRESS) -

   L'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de l'Institut d'Educació Secundària Obligatòria (IES) Sorolla de València ha demanat reunir-se amb la consellera d'Educació, Raquel Tamarit, i ha assegurat que mantindran les mobilitzacions fins que els reba per a parlar de la situació del centre i de les reformes que necessita.

   Segons ha informat l'AMPA en un comunicat, arran de la denúncia feta pública la passada setmana sobre la situació del centre, la Conselleria d'Educació va anunciar que ja estaven planificades dos actuacions, amb una inversió global de més d'1,4 milions d'euros.

   No obstant açò, l'AMPA "no es fia" d'aquestes promeses ja que denuncien que al maig de 2021 ja va haver-hi una trobada en el qual es "van comprometre" a la rehabilitació "integral" de l'edifici "i mai es va complir".

   "Fa dos anys, al maig de 2021, ja va haver-hi una reunió entre la direcció del centre i la directora territorial d'Educació, Carmina Valiente", a la qual van assistir els pares i en la qual es van comprometre a la reforma de fusteria interior i exterior, façana, tancat i lavabos, una obra "per l'import exacte que ara es torna a anunciar", d'1,4 milions d'euros.

   Segons l'AMPA, "són ja massa anys esperant una rehabilitació integral que no arriba. Mentrestant, van passant generacions senceres d'alumnes que es graduen en unes instal·lacions lamentables".

   Per als pares, els 210.000 euros invertits per Educació des de 2015 en en la reforma de les pistes esportives de l'IES i dels vestuaris del gimnàs, entre uns altres, "no van ser un capritx" sinó "pura necessitat" i denuncien que tampoc s'han complit les promeses del departament en relació amb la reforma integral de la instal·lació elèctrica de baixa tensió.

   Per contra, defenen que l'AMPA "ha dedicat la meitat del seu pressupost a la millora de l'institut", amb accions com a pintura exterior o reparació de murs en altura. "A la nostra escala, els 16.549 euros que hem invertit des de l'AMPA és un esforç molt major", conclouen les famílies, que consideren que "no és just que estiguen posant diners de la seua butxaca per a solucionar la desídia de l'Administració".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià