Una antiga alumna assassina a tirs tres menors i tres adults en un col·legi de Nashville

Una antiga alumna assassina a tirs tres menors i tres adults en un col·legi de Nashville
Tabitha Hawk/Zuma Press Wire/Dpa
Publicado: martes, 28 marzo 2023 10:54

   MADRID, 28 Mar. (EUROPA PRESS) -

   Almenys tres menors d'edat i tres persones adultes han mort pels tirs d'una antiga alumna de 28 anys fortament armada que va irrimpre dilluns al Col·legi Presbiterià de l'Aliança, un centre d'educació infantil i primària privat de Nashville, Tennessee. L'atacant ha mort després de la intervenció de la Policia.

   L'atacant va entrar al centre educatiu per una entrada lateral armada amb dos fusells d'assalt i una pistola i va matar tres menors de nou anys d'edat i tres treballadors del col·legi, ha informat la Policia de Nashville. Entre les víctimes mortals es troben dos dones de 61 i 60 anys i un home de 61. La directora del col·legi és una de les víctimes mortals.

   Els agents van entrar per la planta baixa a les 10.27 hores. Van sentir tirs al primer pis, des d'on l'atacant va obrir foc contra els policies, i finalment van aconseguir abatre la dona.

   La Policia ha indicat que, segons les dades preliminars, la dona "s'identificava com a trans", però els investigadors estan tractant de concloure si això està relacionat amb l'incident.

   "Les primeres dades ja apuntaven al fet que era una antiga alumna d'aquest col·legi", ha explicat el cap de la Policia de Nashville, John Drake, que ha agregat que l'atacant tenia mapes de l'escola, segons ha recollit la cadena NBC.

   "Creiem que ja hi havia cert ressentiment per haver hagut d'anar a aquesta escola", raó per la qual hauria "ocorregut" la tragèdia, informa el citat canal de televisió.

   S'ha instal·lat un punt de trobada per a víctimes i familiars a l'Església Baptista de Woodmont, al 2100 del bulevard de Woodmont, ha afegit la Policia.

   Tots els hospitals de la zona estan en alerta, segons ha informat el portal de notícies local Scoop Nashville.

"RESPECTE A VÍCTIMES D'ACTES DE VIOLÈNCIA SENSE SENTIT"

   L'alcalde de Nashville, John Cooper, ha publicat un missatge en xarxes socials. "En aquest tràgic matí Nashville s'ha unit a la fatídica llista de comunitats que han viscut un tiroteig un col·legi. El meu cor està amb les famílies de les víctimes. Tota la ciutat està amb vosaltres", ha indicat.

   "Encara segueixen arribant notícies, però vull donar les gràcies als serveis d'emergència i als professionals sanitaris", ha afegit l'alcalde, qui ha anunciat que prompte podria fer públiques les imatges de les càmeres de seguretat.

   El president nord-americà, Joe Biden, que ha mantingut una telefonada amb Cooper, ha ordenat baixar les banderes de les institucions en senyal de condol per les víctimes fins divendres vinent.

   Biden ha pres aquesta mesura "com a mostra de respecte per les víctimes dels actes de violència sense sentit perpetrats el 27 de març".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià