Aprovada la creació del comité organitzador dels Gai Games que València acollirà el 2026

Archivo - Arxiu- Imatge d'arxiu en la qual dos esportistes realitzen una demostració durant la presentació de València com a seu dels Gai Games 2026.
Rober Solsona - Europa Press - Archivo
Publicado: viernes, 29 septiembre 2023 17:43

   VALÈNCIA, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

   L'Ajuntament de València ha aprovat aquest divendres, a la Junta de Govern Local, la creació d'un comité organitzador dels Gai Games, la competició internacional de caràcter esportiu que la ciutat acollirà del 31 de maig al 6 de juny del 2026.

   Així mateix, l'òrgan de govern ha acordat comunicar l'esdeveniment esportiu al Consell Superior d'Esports, atés que la Llei de l'Esport atorga a aquesta entitat l'autorització per a la celebració en territori espanyol de competicions o activitats esportives oficials de caràcter internacional.

   "Tots aquests esdeveniments internacionals han de ser comunicats a aquesta entitat i fins avui no s'havia fet", ha afirmat la regidora d'Esports en la capital valenciana, Rocío Gil, que ha donat a conéixer aquests acords en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local.

   A més del comité organitzador, també es dóna el vistiplau a la creació d'altres òrgans necessaris per a l'impuls d'aquests jocs, com el comité directiu, el comité tècnic, una direcció-gerència o altres ens anàlegs.

   "Hui fem un pas més en la celebració dels Gai Games en la ciutat de València", ha assenyalat Gil, que ha exposat que a la fi del 2021 es va aprovar en la Junta de Govern Local "la possibilitat de crear un comité organitzador per a la realització d'aquests jocs".

   "Hui hem donat compliment i hem seguit la senda del que s'ha estat treballant i hem impulsat la creació d'aquest comité organitzador", ha afegit la responsable municipal.

   La regidora ha detallat que eixe òrgan estarà compost per les administracions local, autonòmica i central i pel col·lectiu, que estarà representat per la Fundació Diversitas València" i serà "una part important en la realització d'aquests jocs".

   Rocío Gil ha assegurat que es treballarà, al costat de les administracions, amb la Fundació Diversitas València i amb la Federació Internacional dels Gai Games. "Al final això és una oportunitat i un pas més perquè els Gai Games a València el 2026 siguen una realitat", ha insistit.

   La titular d'Esports ha assegurat que és intenció del nou equip de govern de la ciutat que forma el PP "continuar amb tots els passos previs i treballar de la mà del col·lectiu, la Federació Internacional i les administracions, que són les que han de fer l'aportació econòmica".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià