Ascendeixen a deu les víctimes mortals confirmades a l'incendi de Campanar

Dos agents de la Policia Científica es dirigeixen a entrar en l'edifici després de l'incendi
Jorge Gil - Europa Press
Publicado: viernes, 23 febrero 2024 18:51

   VALÈNCIA, 23 Feb. (EUROPA PRESS) -

   Les víctimes mortals confirmades a l'incendi de dos edificis al barri valencià de Campanar ascendeixen a deu, segons ha informat la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé.

   De la llista de persones que figuraven com desaparegudes, aquest matí s'ha pogut localitzar amb vida a quatre --s'ha contactat amb elles--, mentre que, en una primera inspecció ocular, s'han confirmat deu defuncions.

   "Per tant, podem dir que aquest deu persones que restaven ilocalizables coincideixen amb els cossos que s'han trobat en l'edifici i que en aquests moments estan sent traslladats per part dels responsables", ha assenyalat.

    Bernabé ha rebutjat donar més detalls sobre la investigació o la identitat de les víctimes, ja que, segons ha emfatitzat, el jutjat ha decretat el secret de les actuacions amb la finalitat de protegir les perquisicions policials i la intimitat de les víctimes i dels seus familiars.

    Per això, ha instat a deixar que la investigació seguisca el seu curs i a facilitar la labor de la Policia Judicial, a qui ha aprofitat per a agrair "tot el treball i tot l'esforç que està fent amb tots els serveis d'Emergències que estan treballant en aquest terrible succés que està assotant a la ciutat de València, a tota la Comunitat Valenciana, i com ben ha dit el president del Govern a tot el país".

"SOLIDARIS AMB EL SEU ESFORÇ"

   "En el silenci de la vesprada que estem vivint tots ací, som absolutament solidaris amb el seu esforç, amb el seu treball, amb la seua dedicació i amb la seua humanitat", ha evidenciat.

    I ha agregat: "Una humanitat, una solidaritat i una dedicació que la veiem també en el barri de Campanar, entre els valencians i les valencianes, gràcies a la seua mobilització solidària. També a moltes accions que han sigut de persones anònimes, veïns i veïnes, que durant el dia d'ahir, durant la vesprada d'ahir, van salvar també vides dels seus veïns i de les seues veïnes. I tot aquest afecte i aquest afecte del Govern d'Espanya i de tots els valencians i de tots els espanyols, sens dubte, està amb ells".

    Bernabé ha afegit que els investigadors realitzaran més inspeccions del tot l'edifici i que "van a seguir treballant durant totes les hores que siguen necessàries".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià