Badenas denuncia un nou enverinament al ficus de plaça d'Espanya i avisa: "Anem a agafar a l'arboricida"

Ficus de la plaça d'Espanya, a València
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Publicado: jueves, 18 abril 2024 16:03

   VALÈNCIA, 18 Abr. (EUROPA PRESS) -

   El segon tinent d'alcalde i regidor de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de València, Juanma Badenas, ha denunciat que aquesta passada nit s'ha produït un "nou enverinament" al ficus de la plaça d'Espanya, amb "20 nous orificis" per a "la injecció de substàncies verinoses" per a tractar de "matar-ho".

   L'edil, en declaracions remeses als mitjans, ha precisat que durant la passada nit els tècnics de la Regidoria han descobert que s'han produït "més de 20 nous orificis", a més d'"els quatre que ja s'havien produït durant els dies anteriors".

   Davant d'aquesta situació, ha fet "una crida a tots els ciutadans" de València perquè estiguen "expectants i atents a qualsevol atac" que es puga produir "no solament a aquest arbre, sinó també a la resta del patrimoni arbori que tenim en la ciutat".

   "Hem d'estar tots molt concernits i hem d'estar preocupats per a tractar d'evitar que es produïsquen aquests atacs", ha expressat Badenas, que ha avisat: "Anem a agafar a l'arboricida de València".

   Badenas ja va indicar aquest dimecres que l'Ajuntament anava a investigar les "agressions" contra arbres de la ciutat després de detectar que al ficus de la plaça d'Espanya se li havia injectat "algun tipus de substància tòxica". A més, l'edil va convidar al seu despatx a l'autor del dany a aquest exemplar perquè explique "si ho ha fet per odi, per motius ideològics o per alguna raó personal".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià