La Banda Municipal de València oferirà quatre concerts gratuïts al juny en els jardins del Palau

Archivo - Arxiu - Concerts temàtics de la Banda Simfònica Municipal (arxiu)
PALAU DE LA MÚSICA DE VALÈNCIA - Archivo
Publicado: martes, 30 mayo 2023 18:52

   VALÈNCIA, 30 May. (EUROPA PRESS) -

   La Banda Simfònica Municipal de València oferirà tots els dijous del mes de juny concerts gratuïts, fins a completar l'aforament, en els jardins del Palau de la Música on s'abordaran repertoris tan diferents com a música valenciana, danses americanes, marxes i obres relacionades amb el foc, segons ha informat l'Ajuntament de València en un comunicat.

   El primer concert tindrà lloc el dijous, 1 de juny, a les 20.15 hores, i porta per títol 'Alla marcia', un repàs per la música de marxa des de la tradició vuitcentista de Giuseppe Verdi i la seua I vespri siciliani fins a la moderna Schubert Metamorfosi d'Evzen Zamecnik o la Marxa florentina de Julius Fuçik.

   El següent dijous 8 de juny, també a les 20.15 hores, la Banda Municipal oferirà el concert 'Músiques d'arrel', un repàs a la música valenciana de Matilde Salvador, Amand Blanquer, Joaquín Rodrigo, Manuel Palau, Salvador Giner i Miguel Asins.

   El tercer dijous del mes, el 15 de juny, el concert portarà per nom 'Focs a banda', un compendi de la música relacionada amb el foc. Així, el públic assistent podrà escoltar música per als reals focs artificials de George Handel, 'Els fogueres de Sant Chuan' de Luis Torregrosa, 'El amor brujo' de Manuel de Falla, 'Benamor. Dansa del foc' de Pablo Luna, els pasdobles 'Paula Nieto' de Carlos Martínez i 'Laura Mengó' de Jordi Peiró, 'La festa de les falles' de Ferrer Ferran i 'El faller' del mestre Serrano.

   Finalment, el dijous 22 de juny, el concert 'Danses de l'Amèrica' repassarà la música del continent americà amb 'Obertura cubana' de George Gershwin, On the town i West Side Story de Leonard Bernstein, Estada d'Alberto Ginastera, Danzón número 2 d'Arturo Márquez, Huapango de José Moncayo i Granada d'Agustín Lara.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià