Barcala iniciarà aquest dimarts la ronda de contactes amb tots els grups i demanarà suport a la seua investidura

Archivo - Arxiu- L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala
AYUNTAMIENTO ALICANTE - Archivo
Publicado: lunes, 5 junio 2023 15:06

   ALACANT, 5 Jun. (EUROPA PRESS) -

   L'alcalde d'Alacant i candidat del PP a la reelecció, Luis Barcala, iniciarà aquest dimarts la ronda de contactes amb els caps de llista dels partits polítics que han obtingut representació municipal en les eleccions del 28 de maig i els demanarà suport per a la seua investidura.

   El primer edil començarà les converses després de tancament oficial de l'escrutini per a conformar el nou ordre municipal en ser la llista del PP la més votada amb 14 regidors --a un de la majoria absoluta--, segons ha indicat l'Ajuntament en un comunicat.

   D'aquesta forma, citarà els líders de les formacions per ordre de resultats de major a menor. Barcala ha cridat personalment aquest dilluns a Ana Barceló (PSPV), Carmen Robledillo (Vox), Rafael Mas (Compromís) i Manuel Copé (Unides per Alacant) per a citar-los a una reunió amb cadascun amb l'objectiu de demanar-los el suport a la investidura i perfilar l'inici dels pròxims quatre anys del mandat.

   Després del PP, el següent partit més votat en els comicis municipals va ser el PSPV, que ha obtingut huit edils; seguit de Vox, amb quatre representants; Compromís, amb dos regidors, i Unides per Alacant amb un.

   Barcala, qui ha manifestat la seua intenció de governar en solitari, demanarà a la resta de grups el seu recolze en la sessió de presa de possessió i d'investidura, davant la constitució de la nova corporació municipal el pròxim 17 de juny. El candidat del PP eixiria reelegit com a alcalde amb els vots de la majoria dels regidors electes, en primera ronda si és per majoria absoluta o en segona amb majoria simple.

   Les trobades entre els caps de llista de cada partit també serviran per a tindre una primera presa de contacte i començar a conformar el funcionament de la nova corporació municipal.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià