La Biblioteca Valenciana exhibeix fons de la seua col·lecció cervantina per a commemorar el Dia del Llibre

La Biblioteca Valenciana dedica l'exposició permanent a Cervantes amb motiu del Dia del Llibre
GVA
Publicado: viernes, 22 abril 2022 11:31

   Disposa d'exemplars del Quixot traduts a 29 idiomes diferents com a grec, rab, xinés i japonés

   VALNCIA, 22 Abr. (EUROPA PRESS) -

   La Biblioteca Valenciana inaugurar aquest dissabte, el 23 d'abril, coincidint amb el Dia del Llibre i l'efemride de la mort de Cervantes, una mostra d'obres de la seua collecció cervantina en la sala d'exposició permanent. Així mateix, realitzar un taller didctic sobre els llibres que han marcat la nostra vida per a commemorar la festivitat cultural.

   Considerada com una de les colleccions especialitzades més importants en Cervantes que hi ha a Espanya, compta amb 4.442 documents i inclou edicions d'obres de l'autor i estudis sobre la seua vida i altres aspectes rellevants del creador del Quixot: biografies, catlegs, discursos, diccionaris, obres de teatre, retallades de premsa i fins i tot receptes de cuina que contextualitzen l'obra.

   'El Quixot' és una obra universal que est traduda a moltes llengües. La Biblioteca Valenciana disposa d'exemplars traduts a 29 idiomes diferents com a grec, rab, xinés i japonés, exemplars que el visitant podr veure en l'exposició.

   Altres documents que es poden consultar són: l'edició impresa a Valncia en 1605 per Pedro Patricio Mey, la 'Vida de Cervantes' pel seu primer bigraf Gregorio Mayans i Siscar, 'Cartas cervantinas' de Juan Antonio Mayans i Siscar i Juan Antonio Pellicer i Saforcada, 'Ensayo crítico sobre las Novelas ejemplares de Cervantes con la bibliografía de sus ediciones' per Luis Orellana i Rincón i 'El Ingenioso hidalgo Don Quixote de la Mancha compuesto por Miguel de Cervantes Saavedra, Nueva edición, corregida por la Real Academia Española' per Joaquin Ibarra.

   A més, es disposa d'una guia de recursos sobre la biblioteca cervantina que s'inclou en la pgina web http:bv.gva.es La Biblioteca Valenciana custdia la collecció de Francesc Martínez i Martínez, que va iniciar la seua collecció en 1905.

   En 1952 la Diputació de Valncia va adquirir la seua biblioteca i des del 2001 la Biblioteca Valenciana és l'encarregada de cuidar el contingut amb el compromís d'incrementar la collecció.

   D'altra banda, dem a les 12.00 hores, es realitza el taller didctic 'Libros memorables de nuestra vida', gratut i dirigit a un públic adult.

   L'activitat consistir en l'anlisi i debat sobre les claus perqu ens atrape un llibre o per qu recordem més sovint als personatges enfront de l'argument. Per a assistir s'ha de fer una reserva prvia en la web de la Biblioteca.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià