Calabuig diu que la descarbonització de Valenciaport seguirà "governe qui governe" i la seua ampliació "ja està feta"

Archivo - Arxiu - El president de l'Autoritat Portuària de València, Joan Calabuig
Rober Solsona - Europa Press - Archivo
Publicado: martes, 30 mayo 2023 13:21

   VALÈNCIA, 30 May. (EUROPA PRESS) -

   El president de l'Autoritat Portuària de València, Joan Calabuig, ha defès que la descarbonització del Port de València i l'aposta per la seua connexió ferroviària seran "estratègiques" per al seu futur "governe qui governe" i seguiran "al mateix nivell", al mateix temps que ha defès que l'ampliació nord "ja està feta" i "no convé no tornar arrere".

   Així s'ha pronunciat aquest dimarts, abans de participar en una trobada per a presentar el projecte del nou node logístic estretègic de València-Font de Sant Lluís, després que les eleccions del 28 de maig hagen situat el PP com la força més votada a la Comunitat Valenciana i li hagen obert la porta a governar amb la suma de Vox després de huit anys de Consell del Botànic.

   Joan Calabuig, sobre la seua situació personal després del resultat dels comicis, ha recordat que és el president de la Generalitat qui nomena al president de l'APV i s'ha mostrat "respectuós amb els resultats electorals, com no pot ser d'una altra manera". "Ara hi ha una nova majoria, òbviament prendrà les seues decisions en el seu moment i, per tant, caldrà aplicar-les i ja està", ha comentat.

   Així mateix, Calabuig ha exposat que la transició energètica i la descarbonització, amb instruments com el del node de València-Font de Sant Lluís, "van a ser elements centrals en les operacions estratègiques del port de cara al futur, governe qui governe" perquè la descarbonización i l'increment de les connexions de ferrocarril "no són un tema de partit" sinó "un consens europeu i fins i tot més enllà, mundial".

   Preguntat per què conseqüències creu que tindrà el canvi de govern en l'ampliació nord, l'encara president de l'APV ha insistit que el Port de València "ja està ampliat"; en què "no convé tornar arrere, en el sentit que eixa ampliació ja està feta" i "no va a tindre més alteracions al medi ambient". A més, ha destacat que en la nova terminal de contenidors està prevista "la major platja de vies en una terminal en tota Espanya".

   El president de l'APV ha remarcat que "ara la discussió és com se'n va a omplir eixa zona perquè puga utilitzar-se per a posar contenidors" i que eixe és el "debat que continua obert". Per això, ha cridat a "mirar cap al futur" i ha demanat "un pas avance per a reduir les emissions i tindre un port net".

   "Crec que que ara cal pensar en el futur i en la lluita contra la descarbonització, en la reducció d'emissions i la transició energètica. No és un problema del PSOE, del PP, de Compromís o d'uns altres, això és un consens europeu i estic segur que aquest gran projecte d'avanç del ferrocarril, de descarbonització, continuarà en el mateix nivell en què s'està produint ara, perquè no és un problema de partit, la qual cosa necesitmaos és cada vegada mes consensos perquè aquestes accions són productes d'un consens i d'uns objectius europeus, i per tant hauran de complir-los tots i estic segur que es compliran", ha resolt.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià