Publicado 12/07/2021 11:31CET

Carot assumeix la presidència de la Xarxa Vives d'Universitats

Archivo - Arxiu - Rector de la UIB, Jaume Carot
VIVES - Archivo

   PALMA, 12 jul. (EUROPA PRESS) -

   El rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Jaume Carot Giner, ha assumit la presidència de la Xarxa Vives d'Universitats (XVU) durant els pròxims sis mesos, en substitució del rector de la Universitat CEU Cardenal Herrera, Vicente Navarro de Luján, tal com estableix el calendari rotatiu de presidències.

   Segons ha informat la Xarxa Vives aquest dilluns en nota de premsa, durant el període de Carot està previst que es publique l'estudi 'Formació universitària sènior. Informe sobre l'impacte social en els estudiants', una cerca coordinada pel Grup de Treball de Programes Sènior de la Xarxa Vives i que formarà part de la col·lecció 'Guies per a una docència universitària amb perspectiva de gènere' amb cinc noves obres.

   A més, es presentarà també l'informe 'La perspectiva de gènere en docència i cerca a les universitats de la Xarxa Vives'. Quant al programa d'Estudiants, han explicat, es desenvoluparà l'anàlisi de les dades de l'informe 'Via Universitària 2020-2022', amb l'objectiu d'analitzar la trajectòria i condicions de vida de la població estudiantil.

   Així mateix, tindran lloc les fases locals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, així com l'organització d'una Lliga de Debat Universitària, amb una edició que acollirà la Universitat Autònoma de Barcelona.

   A l'àmbit de la llengua, han continuat, el pròxim mes de novembre la Universitat de València serà l'amfitriona del Forum Vives sobre Política Lingüística Universitària.

   A més, s'han programat altres jornades Forum Vives al voltant del territori, com la Trobada de Síndics de Greuges i Defensors Universitaris en la Universitat de Lleida o la IX Jornada d'Igualtat de Gènere, en la de Girona.

   La Xarxa Vives és una institució sense ànim de lucre que representa i coordina l'acció conjunta de 22 universitats en educació superior, cultura i llengua, amb l'objectiu de contribuir "al procés de construcció i desenvolupament econòmic i social d'aquesta regió transfronterera amb la Europa Mediterrània".

   El seu actual president, Jaume Carot, és catedràtic de Física Teòrica en la UIB. També ha sigut investigador honorari en la iversitat Aberdeen, al Regne Unit, i ha dut a terme diverses investigacions a Anglaterra, el Canadà, Alemanya i Portugal.

   En la UIB, Carot ha ocupat el càrrec de vicerector d'Investigació i Postgrau, entre 2013 i 2017, i el de vicerector d'investigació i internalització, entre 2017 i 2019.

   En 2015 va ser triat membre del comité executiu de la comissió R+D+I de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (Crue). A nivell europeu, ha format part del grup d'experts RIS3 de l'Associació Europea d'Universitats.

colaboracio