El centre del còmic 'Micharmut' disposarà de sales per a conservació, estudi i restauració de col·leccions

Archivo - Arxiu - Cultura.- El Centre Valencià del Còmic Micharmut arrancarà amb més de 30.000 publicacions
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA - Archivo
Publicado: viernes, 9 junio 2023 17:20

   VALÈNCIA, 9 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El Centre Valencià d'Estudis i Conservació del Patrimoni del Còmic 'Micharmut' disposarà de sales per a conservar, estudiar i divulgar les col·leccions de còmics, així com d'un laboratori de restauració. A més, la biblioteca municipal Carles Ros, al barri del Carme, s'ampliarà amb una sala d'estudi i una sala polivalent per a activitats culturals.

   L'Ajuntament de València va adjudicar al maig la redacció del projecte per a les obres de reforma de l'edifici situat en la plaça de Tavernes de la Valldigna, en el barri del Carme, que es convertirà en el Centre del Còmic i la planta baixa del qual alberga la biblioteca municipal Carles Ros, segons ha informat el consistori en un comunicat.

   Des d'aleshores, Virtuarch Studio treballa en l'elaboració del projecte, que estarà finalitzat a l'agost. Aquest estudi d'arquitectura compta amb una extensa trajectòria en la rehabilitació del patrimoni arquitectònic, com la Porta dels Apòstols de l'Església Arciprestal de Morella o el Palau de Sant Joans de Cinctorres.

   La regidora d'Acció Cultural en funcions, Maite Ibáñez, ha avançat alguns dels detalls de la redacció del projecte. En aquest sentit, ha detallat que la biblioteca municipal "guanyarà més espai en disposar d'una sala d'estudi i d'una sala polivalent per a activitats culturals i tallers, amb especial atenció al còmic".

   "A través d'aquest projecte se'n va a adequar l'edifici perquè es desenvolupen tasques d'arxiu i conservació del patrimoni cultural del còmic, investigació, formació i divulgació", ha afegit.

   D'aquesta manera, ha valorat que es dóna resposta "a una petició històrica del sector, la de tindre un centre específic per a estudiar, divulgar i salvaguardar el còmic, per a evitar que interessants col·leccions de còmic valencià es perden". "Aquest nou espai cultural serà el primer centre públic a Espanya d'aquestes característiques", ha manifestat.

   Per a la redacció del projecte, l'estudi d'arquitectura compta amb l'assessorament del director de la Càtedra d'Estudis del Còmic i de l'Aula del Còmic de la Universitat de València, Álvaro Pons. Les obres van a possibilitar l'ampliació de l'espai de la planta baixa, que funciona com a biblioteca municipal, que serà més diàfana. La primera planta disposarà de sales destinades a dipòsit i conservació de les col·leccions de còmic, així com un espai que servirà com a sala d'estudi de la biblioteca.

   La segona planta tindrà una gran sala polivalent per a activitats culturals de tot tipus (especialment vinculades a temàtica còmic), tallers, contacontes, presentacions o conferències, així com sales per a arxiu de còmics, a més de dos despatxos. En la tercera planta es trobaran les instal·lacions i un laboratori de restauració de còmics.

   En l'àmbit arquitectònic, el projecte contempla la instal·lació d'un ascensor perquè l'edifici siga completament accessible, així com el reforç de l'estructura, reposició de paviments, la recuperació o substitució de les fusteries de fusta de façana i de vidres, la millora energètica i la modernització de determinats elements.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià