El CGPJ avisa que es mantindrà "vigilant" davant les comissions parlamentàries creades per descomptat 'lawfare'

Publicado: martes, 5 diciembre 2023 13:53

   MADRID, 5 Dic. (EUROPA PRESS) -

   La Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha reiterat aquest dimarts el seu rebuig a les al·lusions al 'lawfare' que es contenen en l'acord entre el PSOE i Junts, al mateix temps que ha advertit que es mantindrà "vigilant" davant la creació de les primeres comissions parlamentàries per a detectar aquests casos.

   L'òrgan executiu del CGPJ ha acordat ratificar la declaració que va fer el passat 9 de novembre, després de conéixer-se aquest acord, en la qual va expressar la seua "frontal oposició" a la creació de comissions parlamentàries per a detectar casos de suposat 'lawfare' i va anticipar que actuaria per "les lleres legalment establides" si arribaren a materialitzar-se.

   La Comissió Permanent ha revisat l'assumpte en una reunió extraordinària convocada per a aquest dimarts a petició dels vocals conservadors José Antonio Ballestero, Ángeles Carmona i Carmen Llombart, després que la Mesa del Congrés dels Diputats haja aprovat la constitució de dos comissions d'investigació que versaran sobre els atemptats gihadistes de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost de 2017 i sobre la denominada 'Operació Catalunya'.

   En aquest context, la Comissió Permanent ha afegit a eixa primera declaració que "el Consell General del Poder Judicial es mantindrà vigilant, en defensa de la independència judicial, en relació amb el desenvolupament de les citades comissions parlamentàries d'investigació".

   L'acord ha sigut aprovat amb el vot de qualitat del president interí del CGPJ, Vicente Guilarte, després que tant ell com les vocals progressistes Roser Bach i Mar Cabrejas expressaren el seu suport al text. Per la seua banda, la també vocal progressista Pilar Sepúlveda ha votat en blanc.

   No obstant això, els tres promotors --Ballestero, Carmona i Llombart-- han votat en contra i han anunciat la formulació d'un vot particular per considerar que l'acord és insuficient i necessita ser ampliat.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià