Ciutadans exigeix al Govern central que garantisca el castellà en les etiquetes dels productes alimentaris

Albert Rivera i Toni Cantó en el Congrés
EUROPA PRESS
Actualizado 16/2/2018 19:03:20 CET

MADRID/VALÈNCIA, 16 Feb. (EUROPA PRESS) -

El grup parlamentari de Ciutadans en el Congrés ha preguntat al Govern central de quines mesures disposa per a garantir que les indicacions obligatòries de l'etiquetatge dels productes alimentaris s'expressen almenys en castellà.

En una pregunta firmada per Toni Cantó i la resta de diputats valencians del partit taronja, es recorda que, segons estipula la llei, "les indicacions obligatòries de l'etiquetatge dels productes alimentaris que es comercialitzen a Espanya s'expressaran, almenys, en la llengua espanyola oficial de l'Estat".

PER LA CAMPANYA CONTRA CONSUM

En el seu escrit, per al qual sol·licita resposta per escrit, Ciutadans vol saber a més "què pensa el Govern de la campanya contra l'empresa Consum" que, segons indica, ha dut a terme "cert partit polític" per etiquetar productes només en castellà.

Encara que no ho anomena expressament, es refereix a Compromís i, concretament, a "alts càrrecs" del Govern de la Generalitat Valenciana, "assessors, diputats i alcaldes".

La cooperativa valenciana ha explicat que ha optat per retolar els envasos dels productes de marca pròpia només en castellà per a "millorar la llegibilitat" i que aquesta decisió és el resultat dels contactes que manté amb els seus socis i clients, que abasten sis comunitats autònomes (Comunitat Valenciana, Catalunya, Múrcia, Castella-la Manxa, Andalusia i Madrid).

colaboracio