El Clínic de València incorpora la cirurgia endoscòpica en intervencions de tumors mamaris

Ús de la nova tècnica
GVA
Publicado: miércoles, 30 noviembre 2022 10:24

   Suposa un enfocament mínimament invasiu per a extirpar el càncer de manera segura, preservar la pell i evitar ferides visibles

   VALÈNCIA, 30 Nov. (EUROPA PRESS) -

   La secció quirúrgica de la Unitat de Mama de l'Hospital Clínic Universitari de València ha iniciat una nova tècnica quirúrgica per a la patologia mamària. Es tracta de la tècnica endoscòpica per a intervenir tumors mamaris que s'ha engegat recentment per l'equip de professionals format per la doctora Elvira Buch, que dirigeix l'equip, i els doctors Marcos Adrianzén, Vicente López i Ernesto Muñoz.

   "Cada vegada ens trobem amb pacients més joves i pacients que necessiten una bona qualitat de vida així com mantindre la seua estètica i, al mateix temps, aconseguir un bon tractament oncològic. Tot açò ens obliga a buscar tractaments quirúrgics que siguen el més conservadors possibles, per a aconseguir la menor deformitat mamària possible", ha explicat la doctora Buch, cap de secció del Servici de Cirurgia General del Clínic.

   La cirurgia endoscòpica de la mama representa un enfocament "mínimament invasiu" amb l'objectiu d'extirpar el càncer "de manera segura, preservant la pell de la mama evitant ferides visibles". Amb la tècnica endoscòpica es redueixen les cicatrius ja que es realitza per mitjà de xicotetes incisions en espais menys visibles de les mames.

   "La unitat de mama de l'Hospital Clínic de València realitza de manera habitual incisions el més invisibles possible, però amb l'endoscòpica es pretén aconseguir allunyar-se de l'areola deixant la cicatriu en els laterals o inferiors de la mama", ha explicat la doctora Buch.

   Tal com han informat els especialistes de la secció quirúrgica de la Unitat de Mama, "és una tècnica novella, per la qual cosa no està generalitzada en totes les intervencions d'aquest tipus; no obstant açò, és un camí nou amb grans expectatives".

   En aquesta línia, ha detallat que creuen que està indicada "en alguns casos de cirurgia conservadora de mama, en mastectomia estalviadores de pell i complex areola mugró i en la regió axil·lar". De fet, en alguns casos ja s'està realitzant també aquesta tècnica en limfadenectomies.

   L'Hospital Clínic Universitari de València realitza 350 intervencions de patologia mamària a l'any, el 95% dels casos es realitza en la modalitat de cirurgia major ambulatoria o cirurgia sense ingrés.