El complex incendiat a València es va promocionar com a "habitatges privilegiats" amb "materials de màxima qualitat"

Imatge de la promoció de Fbex General Avilés
FBEX
Publicado: viernes, 23 febrero 2024 16:42

   VALÈNCIA, 23 Feb. (EUROPA PRESS) -

   La inmobiliara Fbex, que va construir el 2005 el complex d'edificis de València que ha quedat arrasat aquest dijous per un enorme incendi, feia publicitat aquesta promoció com un complex residencial amb "138 habitatges privilegiats" que "ofereix la màxima qualitat de materials de construcció", "amb façanes revestides amb un innovador material d'alumini, tipus alucobond".

   Fbex va edificar aquest complex residencial en ple 'boom' immobiliari, cinc anys abans que acabara declarant-se insolvent davant dels jutjats del Mercantil de Barcelona, amb un deute d'uns de 600 milions tant amb bancs com amb diverses desenes de milions a proveïdors.

   En el vídeo, la immobiliària descrivia aquesta promoció del carrer General Avilés com "dos edificis avantguardistes i singulars" units per un "espectacular ascensor panoràmic". "Fbex li ofereix la màxima qualitat de materials de construcció, amb unes modernes instal·lacions, acabats i equipaments, aplicant rigorosos controls de qualitat durant tot el procés d'edificació", assegura el 'espot'.

   La façana i els seus materials estan en el punt de mira després de l'incendi, ja que experts han apuntat al fet que precisament la presència de material combustible altament inflamable en la seua 'façana ventilada' va propiciar un efecte ximenera que va fer que les flames s'estenen amb molta rapidesa a través de la pròpia façana. Un punt que hauran de confirmar les investigacions tècniques.

   Fbex detallava en el seu vídeo promocional que el complex residencial comptava amb un total de 138 "privilegiats" habitatges d'1, 2, 3 i 4 habitacions, "àtics dúplex amb àmplies terrasses, locals comercials, places d'aparcament amb accés directe als habitatges i amplis trasters".

   També destacava la seua "gran zona comunitària exclusiva per als seus residents", amb piscina externa, envoltada d'una zona enjardinada i un spa urbà equipat amb una piscina climatizada amb jacuzzi, sauna, dutxes i vestuaris.

   Així mateix, concretava alguns dels elements dels habitatges: balconades exteriors amb "impressionants vistes", parquet flotant en fusta de faig, excepte cuina i banys, instal·lació completa de climatització per bomba de calor mitjançant conductes en tot l'habitatge i "els sistemes més avançats en telecomunicacions i domòtica".

   La promoció Fbex General Avilés prometia l'oportunitat de "gaudir de la millor qualitat de vida, en un habitatge modern i exclusiva, dissenyada per un dels millors equips d'arquitectes, amb els beneficis de l'ocupació de tecnologies innovadores d'estalvi d'energia i de control domótico del confort, i construïda amb excel·lents materials, amb acabats de primera qualitat i en una immillorable ubicació".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià