La Comunitat demana al Ministeri més finançament per a places de professorat ajudant doctor derivades de la LOSU

El conseller d'Educació, José Antonio Rovira, participa, juntament amb la secretària autonòmica d'Universitats, Esther Gómez, a la Conferència General de Política Universitària.
GVA
Publicado: miércoles, 19 junio 2024 18:32

   La Conselleria assegura que ha votat a favor de la proposta del Govern "per a no perjudicar a les universitats"

   VALÈNCIA, 19 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El conseller d'Educació, Universitats i Ocupació de la Generalitat Valenciana, José Antonio Rovira, ha reclamat al Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats que "assumisca un major finançament" de les places de professorat ajudant doctor, que són necessàries per a complir la LOSU.

   El representant de l'administració autonòmica ha participat --de forma telemàtica--, juntament amb la secretària autonòmica d'Universitats, Esther Gómez, a la Conferència General de Política Universitària.

   En la trobada mantinguda entre el Ministeri i la comunitats autònomes, s'ha aprovat que el Ministeri finance el 60% de les places del professorat i les comunitats autònomes, el 40%.

    Rovira ha recordat que la petició inicial de les comunitats autònomes era que el Govern aportara el 100%, "ja que el que legisla és l'Estat i ha d'aportar tots els fons. "En canvi, ens obliguen a pagar el 40%", ha retret el conseller.

   Ha agregat que, posteriorment, el president del Govern, Pedro Sánchez, i la ministra d'Universitats, Diana Morant, "es van comprometre a assumir dos terços (67 %) del finançament necessari durant els 6 anys que duren els contractes temporals d'ajudant doctor, però finalment es van a fer càrrec de menys".

"SEGUIREM LLUITANT"

   José Antonio Rovira ha destacat que han aprovat la proposta del Ministeri "per a no perjudicar a les universitats públiques de la nostra Comunitat, ja que sabem l'important que és aquest finançament per a elles". No obstant això, ha advertit que des de la Conselleria seguiran "lluitant per rebre el que realment ens correspon".

   Fonts del departament de Campanar apunten que les places necessàries de professorat ajudant doctor són 5.636 en tota Espanya, de les quals 707 corresponen a la Comunitat Valenciana. D'aquestes places el Ministeri finançarà el 60% --426--, sempre que es cobrisquen entre l'1 de setembre del 2024 i el 30 de juny del 2025. Les places que no es cobrisquen en este període perdran el finançament del Ministeri. El 40% restant correspondrà a la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació.

   Quan finalitzen els contractes temporals de 6 anys de durada de les 707 places de professor ajudant doctor, el cost de l'estabilització del professorat haurà d'assumir-ho íntegrament la Comunitat.

   "La situació hipoteca a les universitats i a les comunitats que han d'assumir un sobrecost. El Ministeri hauria d'haver obert un diàleg per a arribar a un consens, ja que al cap i a la fi aquesta mesura sorgeix de l'aplicació de la Llei Orgànica 2/2023 del Sistema Universitari (LOSU) que ells han aprovat", ha finalitzat el responsable de la Conselleria d'Educació i Universitats del govern valencià.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià