Confirmen presó del detingut per homicidi de la seua dona a un apartament a Màlaga i envien la causa a Xàtiva

Archivo - Arxiu - Vista general de la façana principal de la Ciutat de la Justícia.
ALEX ZEA/EUROPA PRESS - Archivo
Publicado: jueves, 18 abril 2024 15:54

   MÀLAGA, 18 Abr. (EUROPA PRESS) -

   El Jutjat de Violència sobre la Dona número 1 de Màlaga va ratificar a la fi de la setmana passada la presó provisional, comunicada i sense fiança de l'home detingut per la mort de la seua parella en un habitatge turístic de la capital malaguenya per la presumpta comissió d'un delicte d'homicidi i ha acordat remetre la causa als jutjats de Xàtiva on residia la víctima.

   Així ho han informat des del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA), apuntant que la compareixença va tenir lloc en el Jutjat de Violència sobre la Dona i en la mateixa el detingut només va prestar declaració per a ratificar el ja dit davant del jutjat de guàrdia davant del qual havia comparegut el passat dia 8 d'abril. Està investigat per la presumpta comissió d'un delicte d'homicidi.

   Després d'aquesta compareixença, el Jutjat de Violència de Màlaga va acordar a continuació inhibir-se en favor dels jutjats de Xàtiva on consta que residia la morta, han assenyalat.

   Segons han explicat des de l'alt Tribunal andalús, en els casos de violència de gènere els jutjats competents per a investigar les causes són els de el lloc de residència de les víctimes i no on té lloc el fet.

   La víctima i el seu marit, tots dos de nacionalitat nord-americana, estaven allotjats en un apartament turístic de la capital malaguenya. Segons les primeres perquisicions policials, la mort, ocorreguda el passat 6 d'abril, s'hauria produït en el cercle més íntim de la parella; pel que sembla, en relació amb pràctiques sexuals extremes.

   La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, dependent del Ministeri d'Igualtat, va confirmar dies després l'homicidi d'aquesta dona, de 43 anys, com a violència de gènere. Així mateix, van informar que la víctima no tenia fills menors d'edat ni existien denúncies prèvies per violència de gènere contra el presumpte agressor.

   Aquesta dona que va convertir en la tercera víctima mortal per violència masclista a Andalusia el 2024, les tres a la província de Màlaga. L'any passat es van comptabilitzar a nivell nacional un total de 56 mortes, set més que en l'exercici anterior, mentre que a Andalusia el nombre de crims masclistes va ascendir a 16.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià