'Disco, Ibiza, Locomía' promet una "meravellosa ressaca" per als espectadors en la seua presentació a València

El director Kike Maíllo i l'actor Iván Pellicer presenten en Kinépolis la història cinematogràfica de la mítica banda dels ventalls i les muscleres desmesurades
EVA MONTESINOS
Publicado: jueves, 18 abril 2024 18:51

   VALÈNCIA, 18 Abr. (EUROPA PRESS) -

   La pel·lícula 'Disco, Ibiza, Locomía' oferirà als espectadors la història de la "bogeria" que embolicava a la mítica banda dels ventalls i les muscleres desmesurades. "No és un 'biopic' a l'ús, sinó que es lliura al pur espectacle cinematogràfic i ofereix una meravellosa ressaca als espectadors".

   Així ho ha manifestat el director de la cinta, Kike Maíllo, a la presentació a Kinépolis València junt amb l'actor Iván Pellicer. Ell és, junt amb Jaime Lorente, Blanca Suárez, Alberto Ammann o Alejandro Speitzer, un dels integrants d'aquesta història coral que barreja gèneres, assumeix riscos i es mira, per moments, en l'espill de David Fincher, detalla l'empresa d'exhibició cinematogràfica.

   "Mai m'he considerat fan de Locomía, i per això no m'interessava fer una pel·lícula sobre ells. El que a mi em fascinava va ser el que els va passar, la qual cosa embolicava aquella bogeria i com abans de conquistar el mercat llatí d'Estats Units van decidir trencar en trossos el joguet", ha exposat el cineasta català.

   "Tota la pel·lícula és com una festa descomunal, un procés vertiginós i descontrolat que ha suposat un desafiament per a tots nosaltres", ha reconegut Maíllo, per a destacar que els membres de la banda han quedat més que satisfets amb el resultat.

    A mitjan 80, un grup de dissenyadors de moda joves i pintorescs, caracteritzats per les seues peces extravagants i els seus cridaners ventalls, es va convertir en la sensació de les discoteques d'Eivissa fins al punt de fascinar a llegendes com Freddie Mercury.

    Un dia, un caçatalents musical va tenir l'ocurrència d'adaptar les seues 'performances' al concepte de 'boy band', donant lloc a un fenomen anomenat Locomía que va sacsejar els fonaments de l'electro-pop nacional dels 90.

    Fa quatre anys, el director Kike Maíllo, guanyador d'un Goya per 'EVA', va començar a treballar junt amb Marta Libertad en un guió centrat en aquella història d'èxit fulgurant, excessos i rivalitats malaltisses.

    El maig vinent, 'Disco, Ibiza, Locomía' arribara a les sales després d'un pas triomfal pel Festival de Màlaga i un grapat de preestrenos exclusius, com el qual ha tingut lloc aquest dijous als cinemes Kinépolis València aprofitant que el productor i principal impulsor de la pel·lícula, Kiko Martínez, és de la 'terreta'.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià