Dol i solidaritat a una escoleta de Campanar a la qual acudia una de les famílies mortes

Crespó negre a l'entrada de l'escola infantil
EUROPA PRESS
Publicado: viernes, 23 febrero 2024 19:04

   VALÈNCIA, 23 Feb. (EUROPA PRESS) -

   Una escola d'Educació Infantil del barri valencià de Campanar s'ha convertit alhora en un espai de dolor --ja que una de les famílies mortes era usuària d'aquesta guarderia--, però també de solidaritat, en habilitar un punt per a arreplegar bolquers, potitos, joguets i altres articles per als menors afectats per l'incendi.

    El drama provocat pel voraç foc que aquest dijous va calcinar un edifici d'habitatges ha impactat de ple a l'Escola Infantil Sant Pau, la façana de la qual llueix un crespó negre com a mostra de dolor i duel.

    A les portes de l'escoleta, que es troba a uns pocs metres del bloc devastat, s'han viscut durant tot el dia moments d'emoció, així com un tràfec de veïns que s'han acostat fins a les instal·lacions per a oferir la seua ajuda.

    Aquest mateix sentiment de solidaritat inunda la seu de la comissió fallera Maestro Rodrigo-General Avilés, que també ha organitzat una recollida de material per a les famílies afectades.

    Els veïns del barri de Campanar han respost de forma "espectacular" a la convocatòria amb roba, productes d'higiene o menjar per a mascotes.

   Des de les 9.30 hores i de forma interrompuda, prop de 100 comissionats han rebut i classificat les donacions per a fer-les arribar a l'Ajuntament a través d'un camió i quatre furgonetes facilitades per empreses de transport que han eixit del casal faller "completament plenes de caixes", han comentat a Europa Press fonts de la comissió.

FAMÍLIES QUE HO HAN PERDUT "ABSOLUTAMENT TOT"

   A aquesta agrupació pertanyen cinc famílies que han perdut "absolutament tot" en l'incendi de les seues cases, però que es troben fora de perill.

   Totes aquestes iniciatives se sumen a les quals es van iniciar en la nit del dijous, quan de forma espontània els veïns de la zona es van acostar fins al local de l'associació Valentes per a fer lliurament de roba, mantes i entrepans en les hores posteriors a l'inici de les flames.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià