Publicado 05/10/2021 11:04

Els autors valencians, protagonistes en la tornada de la Fira del Llibre de València en format presencial

Archivo -  L'escriptor valencià Santiago Posteguillo
PLANETA - Archivo

   VALÈNCIA, 5 oct. (EUROPA PRESS) -

   Els autors i autores de la Comunitat Valenciana tornaran a ser protagonistes en la tornada de la Fira del Llibre al format presencial després de la pandèmia i l'any que compleix la 56 edició. Entre el 14 i el 24 d'octubre, grans figures de la literatura valenciana visitaran els Jardins de Vivers per a presentar les seues últimes obres i participar en col·loquis amb els lectors.

   Segons ha informat l'organització en un comunicat, un dels escriptors més esperats serà Santiago Posteguillo, que presentarà la seua última novel·la, 'Y Julia retó a los dioses', l'esperada continuació de 'Yo, Julia', l'obra per la qual va ser reconegut amb el premi Planeta en 2018.

   Al costat d'ell, passaran per la Fira María García Lliberós ('Más allá de la tristeza'), Máximo Huerta ('Con el amor bastaba'), Bárbara Blasco ('Dicen los síntomas'), Carlos Marzal ('Nunca fuimos más felices'), Lourdes Toledo ('La inquietud. Dietari 2018-2019'), Francesc Viadel ('L'estiu dels brivalls'), Irene Robles ('TransXYQ'), Vicente Molina Foix ('Las hermanas gourmet'), Susana Gisbert ('Els cabells molt rulls') o Fani Grande ('Empar i el xungovirus').

   A més, en aquesta edició se celebrarà el club de lectura entorn de la gran revelació de la literatura en valencià dels últims temps, 'Noruega', que comptarà amb la participació del seu autor, Rafa Lahuerta.

   Especialment significativa serà la data del divendres 22 d'octubre, quan la Fira tindrà una presència majoritària d'escriptors i escriptores valencians: Óscar Martínez ('Umbrales'), Rosa María Rodríguez Magda ('El sexo en disputa'), Xavier Aliaga ('Ja estem morts, amor'), Antoni Martí Monterde ('Figura d'assaig'), Valentín Villaverde ('La mirada neandertal') o Àlvar Martínez ('L'oxigen. Història íntima d'una molécula corrent'), entre altres, parlaran de les seus creacions durant la jornada.