Els Franco demanaran al Suprem paralitzar l'exhumació de manera immediata

Cripta de la Parròquia de Santa María la Real de l'Almudena a Madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo
Publicado 15/2/2019 19:04:01CET

MADRID, 15 Feb. (EUROPA PRESS) -

La família de Francisco Franco recorrerà al Tribunal Suprem l'acord aprovat aquest divendres pel Consell de Ministres que ordena l'exhumació de les restes del seu avi del Valle de los Caídos. El recurs sol·licitarà "mesures cautelars" buscant la paralització immediata del procediment, avancen a Europa Press fonts de l'entorn de la família.

També la Fundación Nacional Francisco Franco i l'Abadia benedictina que custodia la Basílica del Valle de los Caídos recorreran al Suprem en sentit similar a la família. La intenció, avancen les fonts consultades, és presentar aquests recursos abans que vença el termini de 15 dies que el Govern ha donat a la família perquè trie una ubicació alternativa a la cripta de la catedral de l'Almudena per a reinhumar les restes del dictador.

L'Executiu al·lega motius de seguretat i d'ordre públic per a prohibir portar les restes de Franco a la cripta de l'Almudena i ha demanat a la família que busque una altra ubicació que no presente aquests problemes. Si la família no es presta a assenyalar un altre emplaçament, el Consell de Ministres decidirà on es portaran les restes del dictador.

La família en canvi, que ha emprès una batalla legal per a frenar l'exhumació, no està disposada a renunciar a l'Almudena, on posseeix unes sepultures a perpetuïtat i està enterrada l'única filla del dictador, Carmen Franco Polo.

Les parts encara no han tingut accés a l'acord motivat del Govern que pensen recórrer però quan puguen estudiar-ho amb detall es posaran a preparar els recursos.

Les mesures cautelars que es disposen a sol·licitar impliquen que el Suprem ha de resoldre sense haver de donar audiència a les parts, per la qual cosa el termini de resposta és molt curt. En cas que aquestes mesures es rebutgen, la família encara tindria marge per a insistir en la paralització del procés. Però en aquest segon cas el tribunal, abans de decidir, hauria de demanar l'opinió del Govern.

colaboracio