Els grups retiren les mocions del ple de l'Ajuntament en senyal de dol: "No és moment de partits"

Imatge del ple ordinari de gener de l'Ajuntament de València celebrat aquest dilluns.
JOSE JORDAN
Publicado: lunes, 26 febrero 2024 15:11

   VALÈNCIA, 26 Feb. (EUROPA PRESS) -

   Els grups municipals del PP, Compromís i el PSPV a l'Ajuntament de València han retirat les mocions que havien presentat al ple del mes de febrer, que se celebra demà, en senyal de dol per l'incendi en un edifici de Campanar que es va cobrar la vida de 10 persones. "No és moment de partits polítics", han assenyalat.

    Així ho han anunciat les portaveus dels grups en declaracions després de la Junta de Portaveus, en les quals han assenyalat que "temps hi haurà" per a debatre les qüestions polítiques.

   La portaveu de Compromís, Papi Robles, ha assenyalat que "amb la ciutat encara de dol pel terrible incendi del passat dijous, des dels grups de l'oposició creuen que ara és moment de centrar tots els esforços de l'Ajuntament en gestionar l'ajuda als afectats i afectades". "Per això, hem comunicat al govern municipal que retirem les mocions", ha assenyalat, i que s'endarrerirà el seu debat a un Ple extraordinari en les pròximes setmanes.

   Robles ha assenyalat que "hui acaba el dol i comença l'acció" i ha mostrat la seua "mà estessa" a l'alcaldessa, María José Catalá, per a treballar per a afrontar les conseqüències del foc i construir "de manera col·lectiva i respectuosa" perquè no torne a succeir alguna cosa així. De fet, ha expressat el seu desig que de l'aprenentatge d'aquest incendi sorgisca un protocol d'actuacions per a altres casos.

   No obstant això, ha reclamat "respecte" per part dels polítics i ha assenyalat que "veure al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, donar un miting a la Plaça de l'Ajuntament el dissabte no va ser respectuós". Ha reclamat que els partits han d'estar en un "segon pla d'acompanyament".

"NO ÉS EL MOMENT DE PARTITS"

   Per part del PSPV-PSOE, Sandra Gómez ha explicat que també han retirat les mocions i ha coincidit amb Robles en què "no és el moment de partits polítics, ni mítings ni fotos". "Espere que no condisca aquest exemple i no tornem a viure situacions com la del dissabte", ha afegit.

   "És moment d'unitat i de centrar tots els esforços a ajudar a les víctimes a fer front a la situació en la qual es troben posant a la seua disposició els recursos que necessiten", ha afirmat Gómez.

   La portaveu socialista ha subratllat que "és el moment de reivinidicar que es treballe de cara a la ciutadania des de l'administració pública" sense "protagonismes". També ha destacat el paper de les forces i cossos de seguretat i la compra de l'edifici de Safranar que està servint per a reallotjar a les famílies.

    Des del grup municipal de Vox, el portaveu Juan Manuel Badenas ha remarcat que des que va succeir "la tragèdia" es van posar "a disposició de tot l'equip de govern i de l'alcaldessa" per a contribuir a "satisfer les necessitats que s'estaven produint aquests dies".

    En aquest sentit, ha subratllat que el primer són les persones, a les quals ha traslladat les seues condolences bé per la pèrdua d'un ser estimat com per la pèrdua dels seus béns materials i ha promès que no van a "oblidar" la seua situació en els pròxims mesos.

    Per això, ha promès esforços perquè aquestes persones "tornaren a la seua vida normal al més prompte possible" i ha indicat que realitzaran "tot l'esforç" en les seues mans i que "amb imaginació, saber fer i aplicant la llei" s'ajudarà a "pal·liar la greu situació que han patit".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià