Publicado 22/05/2020 18:38CET

Els jurats dels Premis Rei Jaume I es reuniran el 19 d'octubre i hauran de decidir entre 220 candidatures

El 19 d'octubre se celebrar la reunió dels jurats dels Premis Rei Jaume I
EVA RIPOLL / EVA RIPOLL

VALNCIA, 22 May. (EUROPA PRESS) -

La reunió dels jurats dels Premis Rei Jaume I es reuniran els dies 19 i 20 d'octubre per a decidir els sis guardonats en la 32 edició, a la qual s'han presentat 220 candidatures a les sis categories: Investigació Bsica, Economia, Investigació Mdica, Protecció del Medi ambient, Noves Tecnologies i Emprenedor.

Enguany, el jurat dels guardons estar compost per prop d'un centenar de persones de les quals 20 són Premi Nobel en diferents disciplines. En funció de l'evolució de l'emergncia sanitria provocada per la pandmia de la Covid-19, les reunions dels jurats se celebraran presencialment o per videoconferncia, ha informat l'organització en un comunicat.

Fins al tancament de termini de presentació de candidatures, el passat 4 de maig, es van rebre en la seu de la fundació 220 candidatures, amb un 20% de dones entre elles. Destaca la categoria de l'Emprenedor, amb un total de 71 aspirants, o Investigació Mdica, amb 44 candidats. La resta correspon a 30 en la modalitat d'Investigació Bsica, 20 en Economia, 27 al medi Ambient i 28 en Noves Tecnologies.

Entre els remitents es troben prestigiosos professors d'universitats, institucions acadmiques i investigadors de centres d'investigació nacionals.

La reunió de jurats és l'única cita d'Europa que reuneix un nombre tan considerable de Premis Nobel. A més, com cada any, el jurat comptar amb la presncia dels principals empresaris del país, com ja és habitual tots els anys en el jurat de l'Emprenedor.

colaboracio