1 de juny de 2020
 
Publicado 22/5/2020 18:38:35 +02:00CET

Els jurats dels Premis Rei Jaume I es reuniran el 19 d'octubre i hauran de decidir entre 220 candidatures

El 19 d'octubre se celebrarà la reunió dels jurats dels Premis Rei Jaume I ·
EVA RIPOLL / EVA RIPOLL

VALÈNCIA, 22 May. (EUROPA PRESS) -

La reunió dels jurats dels Premis Rei Jaume I es reuniran els dies 19 i 20 d'octubre per a decidir els sis guardonats en la 32 edició, a la qual s'han presentat 220 candidatures a les sis categories: Investigació Bàsica, Economia, Investigació Mèdica, Protecció del Medi ambient, Noves Tecnologies i Emprenedor.

Enguany, el jurat dels guardons estarà compost per prop d'un centenar de persones de les quals 20 són Premi Nobel en diferents disciplines. En funció de l'evolució de l'emergència sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19, les reunions dels jurats se celebraran presencialment o per videoconferència, ha informat l'organització en un comunicat.

Fins al tancament de termini de presentació de candidatures, el passat 4 de maig, es van rebre en la seu de la fundació 220 candidatures, amb un 20% de dones entre elles. Destaca la categoria de l'Emprenedor, amb un total de 71 aspirants, o Investigació Mèdica, amb 44 candidats. La resta correspon a 30 en la modalitat d'Investigació Bàsica, 20 en Economia, 27 al medi Ambient i 28 en Noves Tecnologies.

Entre els remitents es troben prestigiosos professors d'universitats, institucions acadèmiques i investigadors de centres d'investigació nacionals.

La reunió de jurats és l'única cita d'Europa que reuneix un nombre tan considerable de Premis Nobel. A més, com cada any, el jurat comptarà amb la presència dels principals empresaris del país, com ja és habitual tots els anys en el jurat de l'Emprenedor.

Contador
colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Trump anuncia que incluirá a los antifascistas en la lista de organizaciones terroristas

 2. 2

  El policía imputado por el asesinato de George Floyd le aplastó el cuello con su rodilla durante casi nueve minutos

 3. 3

  Las 15 frases más legendarias de Clint Eastwood

 4. 4

  Adara y su hermano, Aitor, se sinceran: malos tratos, su distanciamiento y una adicción

 5. 5

  Ezequiel Garay explota: "Cuando mi hija me dice 'por qué estás triste' no sé que responderle"