Emergències activa situació 2 del pla territorial a l'incendi de Campanar i sol·licita el suport de la UME

Incendi declarat a un edifici del carrer Maestro Rodrigo de València
EDUARDO MANZANA/EUROPA PRESS
Publicado: jueves, 22 febrero 2024 19:39

   VALÈNCIA, 22 Feb. (EUROPA PRESS) -

   El Centre de Coordinació d'Emergències ha activat la situació 2 del Pla Territorial d'Emergències de la Comunitat Valenciana (PTECV) davant de l'incendi declarat a un edifici del carrer Maestro Rodrigo de València i ha sol·licitat el suport de la Unitat Militar d'Emergències (UME).

   La situació 2 del PTECV s'activa quan s'han produït danys extensos, quan siga necessari mobilitzar recursos "extraordinaris" i quan és necessari la constitució del CECOPI, del Lloc de Comandament Avançat i d'un "nombre determinat" d'unitats bàsiques.

   En aquest moment a la zona hi ha mobilitzades 14 dotacions del cos de Bombers de l'Ajuntament de València i quatre dotacions del Consorci Provincial de Bombers de Valencia, segons ha informat Emergències.

   Per la seua banda, el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) ha mobilitzat cinc unitats del SAMU, dues unitats de suport vital bàsic (SVB), dues ambulàncies convencionals, dos equips mèdics d'Atenció Primària, una unitat de suport i coordinació, un vehicle d'atenció a múltiples víctimes i un hospital de campanya, han detallat per la seua banda fonts sanitàries.

   L'avís ha entrat en els serveis d'emergències a les 17.35 i amb prou faenes una hora més tard està l'edifici pràcticament sencer en flames. La Policia Nacional ha acordonat la zona, on es veu únicament l'esquelet de la part superior de l'edifici afectat i cauen elements en flames des dels pisos cremant. La Policia Local ha tallat el tràfic a les avingudes General Avilés i Maestro Rodrigo en ambdues direccions.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià