El Escalante viatja fins a les 'Entranyes' del cos humà de la mà de la companyia de La Rioja El Patio Teatre

Archivo - Arxiu - L'Escalante viatja fins a les 'Entranyes' del cos humà
CLARA LARREA QUEMADA - Archivo
Publicado: jueves, 18 abril 2024 17:57

   VALÈNCIA, 18 Abr. (EUROPA PRESS) -

   El Escalante proposa un viatge interior a través d''Entranyes', una obra de teatre d'objectes de la companyia de La Rioja El Patio Teatre, guanyadora del premi FETEN 2024 a la Millor idea original, entre altres guardons. Aquesta nova proposta del centre d'arts escèniques de la Diputació de València es podrà gaudir a Ribes Espai Cultural els dies 20 i 21 d'abril.

   Izaskun Fernández i Julián Sáenz, creadors del Patio Teatre, estan presents en la nova temporada de El Escalante (van estar anteriorment amb 'Conservant memòria') per a posar en escena 'Comportes'.

   Aquesta obra de teatre d'objectes acosta al públic històries que sorgeixen de "l'emoció davant del quotidià" amb un llenguatge propi que submergeix al públic en una "atmosfera única per a gaudir amb els cinc sentits", ha destacat la institució provincial en un comunicat.

   La diputada de Joventut i Teatres, Rocío Gil, ha ressaltat que el teatre d'objectes, que es caracteritza per crear "una atmosfera única en cada espectacle", és "una aposta que acompanya al Escalante cada temporada; aquesta en concret, 'Entranyes', convida al públic a partir de 10 anys a redescobrir els secrets del cos humà".

   Així mateix, ha afegit que aquest és un cap de setmana amb una programació "molt variada", ja que el Teatre Principal acull de la mà del Escalante i Dansa València l'espectacle 'Vuelta a uno', de la balladora Rocío Molina".

   Què som?, de què estem fets? o a on van els nostres cossos quan desapareixen? són algunes de les preguntes que es plantejaran en escena i al final de l'obra el públic tindrà "més qüestions que al principi".

   Aquest viatge cap a "l'interior a quatre mans" i amb dues veus es podrà gaudir el dissabte 20 d'abril a les 17.00 hores i el diumenge 21 a les 11.30 hores en Ribes Espai Cultural, a més de les seues passades per a la comunitat educativa.

   D'altra banda, el cap de setmana vinent la companyia MaQuinant Teatre estrenarà 'Boira', la nova producció del Escalante creada per Aina Gimeno i dirigida per Rebeca Valls. Una obra "multidisciplinària" que aborda la tristesa en la infància a través dels ulls d'una xiqueta. Les funcions seran els dissabtes 27 d'abril i 4 de maig a les 17.00 hores i els diumenges 28 d'abril i 5 de maig a les 11.30 hores.

   Les entrades de tots els espectacles de la Temporada 23-24 del Escalante poden adquirir-se en la web i en taquilla abans de cada representació.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià