Escena Erasmus porta de gira la seua 'Història de por' a Alacant, Geldo i València

Archivo - Arxiu - Espectacle d'Escena Erasmus
MIGUEL LORENZO - Archivo
Publicado: martes, 5 diciembre 2023 14:07

   VALÈNCIA, 5 Dic. (EUROPA PRESS) -

   El Projecte Teatral Europeu Escena Erasmus presentarà el seu últim espectacle, 'Una història de por', que ja han vist més de 8.000 persones, en una gira per Alacant, Geldo i València. Amb aquesta iniciativa celebrarà el Premi d'Honor de les Arts Escèniques, atorgat al novembre per l'Institut Valencià de Cultura de la Generalitat.

   Per aquest motiu, la Direcció general de Cultura de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat al costat de la Universitat de València, han decidit engegar una gira de celebració del premi, coincidint amb la finalització de la Capital Cultural Valenciana.

   La gira de celebració del premi presentarà l'últim espectacle d'Escena Erasmus, 'Una història de por', escrita per Anna Marí i Daniel Tormo, i dirigida per Josep Valero; els tres, codirectors del projecte Escena Erasmus. Aquest espectacle ja ha sigut vist per més de 8.000 persones durant el 2023 gràcies als programes de gira de 'Les Xicotetes Europas' de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Valencia; 'M'importa', de l'IVAJ-Institut Valencià de la Joventut, i 'AVANT', de l'Agenda Valenciana Antidespoblació de la Generalitat.

   'Una història de por' fa una reflexió sobre la por en clau de comèdia, "un sentiment necessari que ens permet estar alerta enfront de perills que poden ser reals". "Hui, Europa s'enfronta de nou als seus monstres: els tambors de guerra i de mort retrunyeixen de nou en el continent. La foscor provocada per les bombes ens recorda que els humans som fràgils, en ocasions miserables, i que tenim por" expliquen els responsables del projecte.

   Les funcions d'Escena Erasmus es podran veure al Centre Cultural La Nau de València (11 i 12 de desembre a les 19 hores); al Teatre Arniches d'Alacant (13 de desembre, 19.30) i en l'Espai Escènic Multiusos 'Les Escoles' de Geldo (14 de desembre, 18.30). Les entrades per a València es poden aconseguir en la pàgina web de la Tenda de la Universitat de València, les funcions d'Alacant i Geldo són d'entrada lliure fins a completar aforament.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià