Una exposició reunix 99 artistes per a retre homenatge al centenari escultor Silvestre de Edeta

Antonio Tomás. Foto retocada para catalogo de  Silvestre de Edeta arte en red
AYUNTAMIENTO VALENCIA
Actualizado: martes, 11 junio 2013 14:07

VALÈNCIA, 11 Jun. (EUROPA PRESS) -

Un total de 99 artistes integren la nòmina de creadors de l'exposició col·lectiva que este dimarts s'inaugura en Les Drassanes de València per a retre homenatge al centenari escultor valencià Silvestre de Edeta.

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de València, Mayrén Beneyto, inaugurarà a les 20.00 hores esta selecció, que porta per títol 'Al voltant de Silvestre de Edeta. La Dóna', i que permetrà preveure fins al pròxim 31 d'agost 108 obres inspirades en la figura de la dona, informa el consistori en un comunicat.

A la mostra --en què participa el mateix Silvestre de Edeta-- "continua reconeixent la figura humana i artística d'un genial patriarca de l'escultura valenciana, tan estimat i admirat per tants alumnes i artistes, que han volgut sumar-se amb entusiasme a esta exposició", ha subratllat Beneyto.

L'edil afegix que este tribut es desenvolupa, a més, "en un espai expositiu tan especial com Les Drassanes, ideal per a albergar i donar sentit artístic i espacial, a una col·lectiva verdaderament impressionant".

En este homenatge a Silvestre de Edeta, i juntament amb la corporació municipal, també participen l'Ajuntament de Llíria, la Facultat de Belles Arts i Arteenred.

Es dóna la circumstància que molts dels artistes que participen amb les seues obres, ja ho van fer per primera vegada al 2010, en l'exposició 'En mirar-te tot es transforma', igualment feta en Les Drassanes i amb la col·laboració de l'Ajuntament de València.

Tot i això per a esta col·lectiva, dedicada a la figura de la dona, tema recurrent de Silvestre de Edeta al llarg de la seua carrera, es poden observar els treballs de Vicente Ortí, Nassio o Enric Mestre, i s'han inclòs més exalumnes del mestre com Antonia Carbonell, Jaime Tenas o Ciriaco, entre molts altres. Tots els artistes que participen ho fan amb una obra, llevat del mateix Silvestre Edeta que ho farà amb 10 tasques.

FILL ADOPTIU

El longeu escultor valencià Manuel Silvestre de Edeta (Llíria, 1911), ha estat nomenat Fill Adoptiu de la Ciutat de València en 2009. Fill de pagesos, ha començat en el dibuix de manera autodidacte prosseguint amb l'aprenentatge de l'escultura al taller de làpides i d'escultures de panteons que un oncle seu tenia.

Silvestre de Edeta va ingressar a l'Escola Superior de Belles Arts a València, en San Carlos, obtenint el títol de professor de dibuix. Escultor prolífic, a la ciutat de València hi ha diverses obres per ell realitzades: Santa Teresa de Chornet, a la plaça Santa Mónica o la font al riu Túria ubicada a la Plaça de la Verge. Actualment seguix esculpint, demostrant una gran lucidesa i un amor per la seua professió elogiables.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià