Florida-Portatge, primer premi d'Especial de Fogueres 2024

La foguera Florida-Portazgo, guanyadora del primer premi de la secció Especial del concurs de Fogueres 2024. El monument, titulat 'Geometria vital', és obra de l'artista Pere Baenas.
TWITTER CARLOS MAZÓN
Publicado: viernes, 21 junio 2024 18:53

   ALACANT, 21 Jun. (EUROPA PRESS) -

   La foguera Florida-Portatge ha resultat guanyadora del primer premi de la secció Especial del concurs de Fogueres 2024. El monument, titulat 'Geometria vital', és obra de l'artista Pere Baenas.

   L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, juntament amb la regidora de Festes, Cristina Cutanda, i la bellesa del Foc, Alba Muñoz, ha fet públic este divendres a la vesprada la resolució del jurat en les diferents categories de les fogueres.

    El monument 'Geometria vital' fa referència a la cultura clàssica grega, amb al·lusions a Pitàgores, Euclides o la deessa Gea, i inclou una colorida al·legoria que recorda l'afany de l'ésser humà en l'estudi del cosmos.

   El monument era el que més pressupost tenia de les deu de categoria especial, amb 110.000 euros, i es tracta de la cinquena vegada que aconseguix el primer premi, després del 2008, 2009, 2010 i 2022. Per la seua banda, l'artista Baenas s'ha adjudicat en nou ocasions el guardó, l'última amb la mateixa foguera de Florida-Portatge el 2022, detalla l'Ajuntament d'Alacant.

   Florida-Portatge s'ha imposat a la resta de les aspirants de la màxima categoria per 66 punts. La segona classificada ha sigut Sèneca-Autobusos, amb 61 punts, --que, a més, ha sigut distingida amb el guardó de millor crítica-- mentre que Polígon de Sant Blai s'ha quedat en el tercer lloc, amb 56.

    El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha felicitat a la foguera guanyadora i a l'artista. En un missatge en xarxes socials ha estès la seua enhorabona "a la resta de Fogueres i a les seues foguerers i barraquers pel seu treball i implicació i per mantenir aquesta festa tan viva".

RESTA DEL PALMARÈS

   La resta dels llocs fins a completar les deu comissions inscrites especialment enguany han sigut els següents: 4º, Baver Els Antigons; 5º, La Ceràmica; 6º, Diputació-Renfe; 7º, Port d'Alacant; 8º, Sagrada Família; 9º, Carolinas Altes; 10º, Florida-Plaza La Vinya.

    Els primers premis de les diferents categories han sigut els que segueixen: 1ª, Calvo Sotelo; 2ª, Plaza Santa María; 3ª, Doctor Bergez-Carolinas; 4ª, Avenida Costa Blanca-Entreplayas; 5ª, Sant Blai de Dalt; 6ª A, Barrio José Antonio; 6ª B, Campoamor. Per la seua banda, la barraca Els Chuanos ha sumat al seu palmarès el primer premi de la categoria Especial, seguida de El Cabasset, La Millor de Totes, Penya Los Gorilas i Trons i Bacores.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià