Publicado 14/10/2022 15:09

FSIE proposa "evitar futurs impagaments" a docents amb l'automatització dels triennis i altres variacions de nòmines

Representant de FSIE-CV i de la Conselleria es reunixen per a parlar de retards en el pagament de nòmines i ampliar plantilles
FSIE-CV

   VALÈNCIA, 14 Oct. (EUROPA PRESS) -

   FISIE-CV, sindicat majoritari en l'ensenyament concertat, sol·licita a la Conselleria d'Educació "liquidar els actuals endarreriments" en els pagaments als docents i "evitar futurs impagaments mitjançant l'automatització dels triennis i altres variacions de nòmina".

   Aquesta és una de les propostes realitzada per l'organització en una reunió mantinguda amb el director general de Centres Docents, Ximo Carrión, per a intentar "evitar més problemes en la nòmina d'octubre". "És necessari agilitzar els processos per a evitar retards en els pagaments de nòmines", recalquen des de FSIE.

   Aquest tipus d'accions s'emmarquen en la campanya #STOPIMPAGOS que FSIE va engegar fa mesos per a posar fi als retards i els impagaments entre els professionals de l'ensenyament concertat.

   Quant als problemes de pagament de les nòmines dels professionals dels centres concertats, el sindicat posa sobre la taula diferents fórmules per a agilitzar processos i ha sol·licitat liquidar els actuals endarreriments i evitar futurs impagaments mitjançant l'automatització dels triennis i altres variacions de nòmina.

   "Som conscients que s'ha augmentat la plantilla del personal que gestiona les nòmines, i esperem que açò es reflectisca en una major celeritat a l'hora de solucionar els problemes generats per la publicació tardana de les resolucions del PAM i FP, però també els pagaments amb retard en noves contractacions i els endarreriments", manifesten.

   En la reunió s'han abordat les incidències registrades a causa dels impagaments i els endarreriments en el pagament de les nòmines dels professionals, motivades en gran part per la publicació tardana de la resolució del Pla d'Atenció a la Millora (PAM) que implica nombrosos canvis en contractacions, encara que s'han detectat problemes també en les actualitzacions d'antiguitat, els primers cobraments de les noves incorporacions a la plantilla i les pagues extraordinàries d'antiguitat.

TEMA "MOLT SENSIBLE"

   "Els endarreriments són un tema molt sensible que hem tractat amb la Conselleria repetidament i hem de posar fi a aquesta situació que s'ha cronificat causant un greu perjuí als professionals, per la qual cosa exigim que les quantitats degudes als treballadors siguen abonades sempre dins del termini i en la forma escaient. No podem acceptar que una nova contractació cobre tres mesos després per defecte, o que els professionals del PAM sempre cobren tarde i malament", recalquen.

   El sindicat ha presentat un estudi sobre els pressupostos autonòmics, ja que el document d'implantació de la LOMLOE, arreplega en el seu apartat 6º sobre la disponibilitat pressupostària, la proposta de "incloure en la Llei de Pressupostos de la Generalitat Valenciana per als exercicis d'aplicació temporal de present acorde la dotació necessària, en les partides corresponents, per al seu íntegre compliment".

   "Volem mitjançant aquest escrit --expliquen en un comunicat-- proposar la part corresponent al projecte de pressupostos de 2023 perquè Conselleria ho tinga en consideració i ho incloga en la seua proposta, i així puguen fer-se efectius els apartats del mateix".

   En aquest sentit, FSIE-CV ha aprofitat la reunió en la Conselleria per a sol·licitar la inclusió dels sexennis i l'augment de la partida d'altres gastos en el calendari de negociació. També s'ha parlat de la necessitat de fer realitat l'increment de plantilles en el sector. "És necessari per a poder desenvolupar tots els requisits de la LOMLOE i reduir la càrrega lectiva del professorat".

   A més, el sindicat ha tornat a plantejar temes concrets com la inclusió d'Audició i Llenguatge i el programa PAM com a plantilla permanent, i la fi de la penalització del permís de lactància.

   Durant la reunió, també ha traslladat a la Conselleria la necessitat de fer efectiu abans de finalització d'any l'increment salarial de l'1,5% en 2022 al personal en pagament delegat, "un augment ja pactat per al sector públic, amb caràcter retroactiu des de l'1 de gener".