La Generalitat amplia el bo de lloguer per a joves i llança ajudes de 300 a 600€ a famílies amb hipoteques variables

Reunió de Puig, España i Illueca
GVA
Publicado: jueves, 30 marzo 2023 15:48

   VALÈNCIA, 30 Mar. (EUROPA PRESS) -

   La Generalitat Valenciana ampliarà en 30 milions d'euros el bo de lloguer per a joves fins a un total de 52,8 milions, que es distribuiran en ajudes de 250 euros al mes durant dos anys amb la previsió d'arribar a 8.900 joves més. A més, llançarà una ajuda extraordinària d'entre 300 i 600 euros per a afrontar la pujada de les hipoteques variables, que beneficiarà a 30.000 famílies valencianes que tenen ingressos anuals de fins el 33.600 euros.

   Així ho han acordat el president, Ximo Puig; el vicepresident segon i conseller de Vivenda, Héctor Illueca, i el titular d'Hisenda, Arcadi España, en una reunió per a intensificar la resposta a la inflació.

   Respecte al bo de lloguer per a joves, la Generalitat aportarà 30 milions d'euros extra de recursos propis que se sumaran als 22,8 milions ja previstos. Amb aquest reforç preveu arribar a 8.900 nous joves que es beneficiaran de 250 euros al mes durant dos anys per a pagar els seus lloguers.

   A més d'aquesta mesura s'impulsarà una altra ajuda familiar extraordinària que compensarà la pujada de preus de les hipoteques variables destinades a habitatge habitual, per un muntant de 18 milions d'euros. Serà una ajuda directa i única per hipoteca de la qual es beneficiaran famílies amb rendes baixes i mitjanes.

   Anirà destinada als qui se'ls ha revisat la hipoteca des de l'1 d'abril de 2022 i els interessos del qual han pujat més d'un 30%, amb l'objectiu de compensar l'esforç de les quals més recursos dediquen a pagar la seua vivenda.

   Hi haurà dos supòsits: una ajuda de 600 euros (destinada a famílies amb ingressos de fins el 25.200 euros que dediquen almenys el 40% a la hipoteca) i una ajuda de 300 euros (destinada a famílies amb ingressos de fins a a 33.600 euros que dediquen almenys el 50% a la hipoteca).

SOL·LICITUDS ENTRE MAIG I SETEMBRE

   En tots dos casos, la sol·licitud de l'ajuda començarà el pròxim mes de maig i s'ampliarà fins a setembre, a través d'un procés telemàtic. La Generalitat calcula que arribarà a quasi 30.000 famílies gràcies a una inversió pública de 18 milions d'euros.

   Aquesta mesura serà compatible amb una iniciativa addicional. En uns dies, en la campanya de la declaració de la renda, entrarà en vigor una deducció de fins a cent euros per a compensar la pujada d'interessos, que es destinarà a rendes individuals de fins el 30.000 euros i conjuntes de 47.000 euros.

   "Impulsem polítiques útils de primera necessitat: el que hem fet des del principi d'aquesta situació", ha manifestat Puig en declaracions remeses als mitjans.

   Per la seua banda, el vicepresident segon i conseller de Vivenda, Héctor Illueca, ha destacat que el Consell demostra amb aquestes mesures, que formen part d'un paquet més ampli per a pal·liar els efectes de la inflació, "està al costat de la gent humil".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià