La Generalitat crea la Taula de Turisme Residencial amb la col·laboració públic-privada com a objectiu

Mesa de Turisme Residencial de la Comunitat Valenciana
GVA
Publicado: lunes, 27 marzo 2023 18:54

   ALACANT, 27 Mar. (EUROPA PRESS) -

   La Generalitat ha constituït la Taula de Turisme Residencial de la Comunitat Valenciana, que pretén crear un espai de cogovernança del producte de turisme residencial i que té com a objectiu la col·laboració públic privada.

   Així ho ha destacat aquest dilluns el director general de Turisme, Herick Campos, qui també presidirà aquesta taula la seu de la qual se situarà a l'edifici de l'Invat.tur, a Benidorm (Alacant), segons ha indicat la Generalitat en un comunicat,

   Campos ha defès que la taula reflecteix la necessària col·laboració entre administracions, així com la col·laboració públic-privada. "S'ha obert un espai interdepartamental dins de la Generalitat, però també amb altres administracions com el Govern d'Espanya, els ajuntaments i organitzacions empresarials", ha afirmat.

   La Taula de Turisme Residencial té entre els seus principals objectius la definició i anàlisi del producte turístic residencial o l'establiment d'accions de promoció turística o la col·laboració públic-privada en accions de definició i promoció. També busca la coordinació entre administracions que faciliten la seua implantació, compartir iniciatives per a la millora en la gestió per part dels agents implicats i la seguretat per als turistes o l'anàlisi sobre el marc normatiu que ho regula o incideix en ell.

   El director general de Turisme ha indicat que "una de les accions immediates" de la Taula és la redacció, per part d'una entitat pública o una empresa, del llibre blanc del turisme residencial de la Comunitat Valenciana.

   Aquest llibre arreplegarà l'oferta turística i les diferències en cadascuna de les zones del Comunitat Valenciana i els mercats emissors, així com l'aportació econòmica directa i indirecta tant en la construcció, com en la resta de components de la cadena de valor de l'oferta turística.

   Altres accions de la Taula de Turisme Residencial són l'elaboració de material promocional, millorar l'intercanvi d'informació entre les entitats públiques i els agents, participar en l'elaboració del Pla Valencià d'Estadística 2024-2027, que elabora l'Institut Valencià d'Investigacions Estadísicas (IVIE) i incorporar dades en el sistema d'intel·ligència turística de la Comunitat Valenciana creat amb fons NextGeneration.

"CREIX ANY RERE ANY"

   Segons les dades que disposa la Direcció general de Turisme, en 2022, dels 8,6 milions de turistes internacionals rebuts a la Comunitat Valenciana, prop d'1,6 milions van pernoctar a les seues segones residències, mentre que 1,8 milions més ho van fer en cases de familiars i amics, situades en la seua majoria en àrees residencials vacacionals. Les dos xifres van suposar increments del 84,4 per cent i el 92,8% respectivament enfront de l'any 2021.

   "El turisme residencial té un pes específic, per la qual cosa s'ha de treballar en l'anàlisi dels mercats emissors, com es pot acompanyar al sector i buscar sinergies entre els departaments de la Generalitat", ha subratllat Campos.

   A més, ha ressaltat que les dades de justificació de viatges demostren que el nombre de turistes el motiu principal dels quals és la segona residència o visita a familiars i amics que resideixen a la Comunitat Valenciana "creix any rere any" i justifica en bona part l'increment de passatgers als aeroports valencians.

   El sector crea més de 100.000 ocupacions directes i indirectes. En prepandemia, la compravenda de vivendes d'obra nova a estrangers va generar més de 3.000 milions d'euros de negoci i es calcula que representa prop del 18% del PIB.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià