El Govern aprova obres d'emergència per a la nova canonada de la desaladora de Sagunt per 3,5 milions

Govern aprova obres d'emergència per a la nova canonada de la desaladora de Sagunt per 3,5 milions.
MITECO
Publicado: martes, 11 junio 2024 15:54

   MADRID, 11 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El Consell de Ministres ha aprovat el dimarts, a petició del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO), les obres d'emergència per a una nova canonada que permeta transportar aigua de la dessalinitzadora des de Sagunt fins al port del municipi. Segons estimacions de l'Executiu, tindrà una longitud de 3,2 quilòmetres i costarà 3,5 milions d'euros.

   Transició Ecològica ha assenyalat que la sequera en l'arc mediterrani pot derivar en una situació d'emergència per escassetat conjuntural al llarg de l'estiu per l'augment de les demandes en el litoral llevantí, encara que s'haja vist "atenuada" amb les últimes pluges.

    Una de les mesures del Ministeri per a recolzar la garantia de demanda d'aigua en diferents punts de l'eix mediterrani consistix en el subministrament des de la dessalinitzadora de Sagunt. Aquest es realitzaria per vaixell, des del port de la localitat, limítrofa amb la desaladora, fins als diferents ports del litoral espanyol on pogueren sorgir necessitats de proveïment al llarg del període estival, com Barcelona, Mallorca, Màlaga o Cartagena.

    Per a dur a terme el transport d'aigua i aprofitar al màxim la capacitat de producció de la planta, el Ministeri afirma que és "imprescindible" complementar les conduccions de distribució amb una nova canonada que permeta transportar un major cabal.

    En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la titular de MITECO, Teresa Ribera, ha indicat que "al principi" el Ministeri no espera que siga necessari el subministrament des de Sagunt. Encara així, demana no relaxar-se i mantenir la "prudència" en els consums i seguir incentivant les inversions en eficiència, reutilització i dessalació ja que i seguir incentivant les inversions en eficiència, reutilització i dessalació.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià