Publicado 30/07/2021 18:55CET

El Govern descarta demanar el certificat COVID per a entrar a bars per a no "estigmatitzar" als joves

La ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, a la seua arribada a la Plaça Major de Salamanca per a celebrar la XXIV Conferència de Presidents, a 30 de juliol de 2021, a Salamanca, Castella i Lleó (Espanya).
Jesús Hellín - Europa Press

   MADRID, 30 jul. (EUROPA PRESS) -

   La ministra de Política Territorial i portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, ha descartat de moment estudiar una fórmula perquè siga necessari disposar del Certificat Covid-19 per a poder accedir a alguns llocs com a bars o restaurants, tal com estan plantejant algunes Comunitats Autònomes, perquè, segons ha dit, s'estaria "estigmatitzant" a la població jove que no està encara vacunada.

   En la roda de premsa posterior a la reunió de la Conferència de Presidents, Rodríguez ha insistit que la "prioritat" del Govern és la vacunació i avançar que la població més jove aconseguisca la pauta completa. Per açò, ha reivindicat la compra addicional de les vacunes de Pfizer, que ha anunciat el cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, per a poder avançar eixa immunitat de grup.

   "La posició del Govern és evitar l'estigma en aquelles persones que no estiguen vacunades, que s'impedira el lliure desenvolupament de persones que no han tingut l'oportunitat de vacunar-se. Estaríem estigmatitzant a la població més jove", ha ressaltat.

CELEBRA LA "JORNADA POSITIVA"

   Rodríguez ha opinat que ha sigut una jornada "molt positiva", amb un debat "enriquidor" i un bon clima de col·laboració per part de tots els presidents autonòmics.

   Una jornada que ha acabat "amb un aplaudiment unànime i sincer" on tots han reconegut com a conclusió el resultat del treball d'enguany, que posiciona a Espanya en una posició "molt diferent" que fa un any, amb dades com el creixement del PIB o l'augment de l'afiliació a la Seguretat Social.

colaboracio