El Gremi de forners i pastissers llança una campanya per a promocionar les coques de Sant Joan

Coques variades
GREMIO DE PANADEROS
Publicado: miércoles, 7 junio 2023 12:32

   VALÈNCIA, 7 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El Gremi de forners i pastissers de València, en col·laboració amb la Diputació, inicia la quarta edició de la campanya per a promocionar les coques de Sant Joan, "un plat de la tradició mediterrània".

   L'objectiu, explica l'entitat en un comunicat, és donar "una més visibilitat i popularitat a aquest producte tan tradicional i propi de tot el mediterrani".

   Aquestes coques poden ser salades, com la de tonyina o coca de recapte, o dolços, farcides de crema o xocolata, amb fruita natural i altres modalitats.

   La proximitat de les festes de Sant Joan fa que en les llars es recuperen les coques en totes les seues varietats tant dolces i salades. La seua gran versatilitat i el fet de ser un producte elaborat de manera artesanal són algunes de les claus del seu èxit, subratllen.

   Per això, el Gremi de Forners i Pastissers de València treballa aquests dies per a promocionar, posar en valor i fer més popular encara aquest producte típic. Amb aquesta finalitat, l'organització compta amb la implicació de tots les pastisseries, forns i obradors per a elaborar les coques de Sant Joan.

   Si per alguna cosa es caracteritzen aquestes coques és per la manera artesana i tradicional com s'elaboren. El Gremi vol donar un gran impuls al treball dels artesans pastissers i forners de València amb una campanya de comunicació per a promocionar-les.

   Durant la campanya de comunicació, el Gremi incentivarà el consum per part de tots els valencians amb la seua difusió per radi, premsa, xarxes socials, cartelleria, autobusos i pantalles LED per a arribar al màxim de públic.

"UN PRODUCTE TAN NOSTRE"

   El president del Gremi de Forners i Pastissers de València, Juanjo Rausell, afirma: "Ens sentim orgullosos d'un producte tan nostre com les coques de Sant Joan i de la tasca dels nostres forners i pastissers i treballar-ho cada dia amb més afecte, il·lusió i professionalitat, per açò mereix tots els nostres esforços".

   Un any més, els professionals esperen "una gran resposta de tots els clients i continuar amb la progressió d'augment de les vendes de Coques de Sant Joan en aquestes dates", la qual cosa "permetrà que aquest producte artesà es consolide com el producte típic que no falte en cap llar ni racó de la ciutat durant la festa de Sant Joan".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià