'Hui toca', primera campanya de Calcsicova i la Generalitat pel Dia Mundial de la Sida

Igualtat i Calcsicova ultimen la campanya 'Hui toca', que es llançarà aquesta setmana amb motiu del Dia Mundial de la Sida
GVA
Publicado: lunes, 27 noviembre 2023 18:52

   VALÈNCIA, 27 Nov. (EUROPA PRESS) -

   La Generalitat i la Coordinadora d'Associacions de VIH i Sida de la Comunitat Valenciana (Calcsicova) ultimen la campanya 'Hui toca' amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de la Sida divendres que ve 1. És la primera vegada que uneixen forces per a una campanya de conscienciació i sensibilització amb la sida.

   Aquest dilluns s'han reunit representants de l'entitat amb la secretària autonòmica d'Igualtat, Asunción Quinzá, per a ultimar detalls, d'aquesta campanya. Sota el lema 'Hui toca', pretén combatre estigmes i prejuís amb el VIH, així com fomentar la inclusió de les persones que viuen amb aquesta malaltia, detalla l'administració autonòmica.

   La campanya es llançarà en mitjans de comunicació i xarxes socials dijous que ve i es presentarà el divendres en una jornada organitzada per la Conselleria, Calcsivoca i Comité Antisida de València, amb xarrades, actuacions i una taula redona en la qual participaran persones portadores del VIH i professionals sanitaris.

   Després de la trobada, el director general de Diversitat, Stephane Soriano, ha reiterat la necessitat de caminar junts per a crear un entorn més inclusiu i lliure de discriminació per a les persones que viuen amb el VIH: "És crucial comprendre que la sida no discrimina. No importa l'edat, el gènere, l'orientació sexual o l'estatus social, qualsevol pot veure's afectat. Per açò és fonamental difondre informació basada en evidències científiques, desafiar mites i estereotips i bandejar prejuís que solament contribueixen a augmentar el patiment d'els qui lluiten contra aquesta malaltia".

   Les persones protagonistes de la campanya 'Hui toca' han sigut proposades per Calcsicova amb l'objectiu d'humanitzar la realitat de les persones afectades pel VIH i generar consciència i compressió en la societat.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià