Institut de la Cinematografia gestionarà 1,5 milions d'euros en ajudes al sector audiovisual en valencià

Publicado: martes, 5 diciembre 2023 18:24

   VALÈNCIA, 5 Dic. (EUROPA PRESS) -

   El Ple del Consell ha autoritzat la subscripció d'un conveni de col·laboració pel qual l'Institut Valencià de Cultura (IVC) rep 1.456.748 euros de l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA), dependent del Ministeri de Cultura i Esport, que es destinen a impulsar la indústria cinematogràfica i audiovisual en valencià.

   L'objecte d'aquest acord és canalitzar el fons constituït en els Pressupostos Generals de l'Estat per al 2023 per a promoure la pluralitat cultural d'Espanya i la igualtat d'oportunitats de les llengües pròpies de cada territori en matèria d'expressió i difusió audiovisual, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

   En concret, les ajudes gestionades per l'IVC tenen com fi recolzar, a través d'ajudes directes o en concurrència competitiva, la producció, distribució, exhibició i promoció de l'audiovisual en valencià, així com la realització d'actuacions de promoció del sector per part del propi Institut Valencià de Cultura.

CONSELL DE L'AUDIOVISUAL

   D'altra banda, el Consell ha aprovat acords de cooperació del Consell de l'Audiovisual de la Comunitat Valenciana (CACV) amb les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana, així com amb la Universitat CEU-Cardenal Herrera i la Universitat Internacional Valenciana-VIU, per a fomentar la reflexió i l'estudi sobre l'audiovisual valencià.

   En concret, s'invertiran un total de 205.000 euros en iniciatives de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI), la Universitat de València-Estudi General (UV), la Universitat Politècnica de València (UPV), la Universitat d'Alacant (UA), la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH), la Universitat CEU-Cardenal Herrera (UCH CEU) i la Universitat Internacional Valenciana-VIU (VIU).

   L'objectiu és el desenvolupament d'activitats d'investigació, docents i d'anàlisis i difusió en material audiovisual; la potenciació de seminaris, conferències, tallers; la formació especialitzada i la difusió pública de les seues investigacions.

   En concret, el CACV i la UJI es comprometen a realitzar activitats conjuntes en la temàtica a la qual es dedica la Càtedra d'Anàlisi i Prospectiva de l'Audiovisual i, en particular, en matèria d'anàlisi sobre la justificació, la conceptualització i el context de l'alfabetització mediàtica i informacional. Per a això es destinaran 45.000 euros.

   Per la seua banda, la UV comptarà amb una inversió de 35.000 euros per a organitzar iniciatives conjuntes entorn de la Càtedra d'Anàlisi i Prospectiva de l'Audiovisual i, en particular, a potenciar l'anàlisi del sector audiovisual valencià.

   La UPV tindrà una subvenció de 35.000 euros per a impulsar la Càtedra d'Anàlisi i Prospectiva de l'Audiovisual i potenciar l'anàlisi de l'evolució dels tradicionals mitjans de comunicació als formats digitals i alternatius.

   Pel que fa a la UA, també comptarà amb 35.000 euros per a la seua Càtedra d'Anàlisi i Prospectiva de l'Audiovisual. Aquest se centrarà en l'anàlisi de la publicitat i els diferents formats del sector audiovisual actual.

   Així mateix, el CACV i la UMH es comprometen a realitzar activitats des de la Càtedra d'Anàlisi i Prospectiva de l'Audiovisual, que se centraran específicament en l'anàlisi dels paradigmes de producció audiovisual. Per a això, el Consell de l'Audiovisual destinarà 35.000 euros.

   La UCH CEU, per la seua banda, rebrà 10.000 euros per a l'impuls d'iniciatives de la Càtedra de Cultura Audiovisual i, en particular, l'anàlisi de les dinàmiques de la comunicació, la cultura i l'estudi de la política audiovisual com a mecanisme d'acció democràtica i com exerceix la comunicació social l'Agenda Digital Europea.

   Finalment, el CACV i la VIU es comprometen a realitzar activitats de la Càtedra de Cultura Audiovisual, centrades en l'anàlisi sobre les possibles polítiques públiques que poden implementar-se, l'impacte de la regulació dels mig audiovisuals i la gobernanza dels mitjans de comunicació valencians. Per a aquestes iniciatives, la VIU comptarà amb una inversió de 10.000 euros.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià