Investigades una mare i la seua filla per estafar 7.800 euros a un empresari de Xàbia per internet

Archivo - Arxiu - Un agent de la Guàrdia Civil mira la pantalla d'un ordinador, en imatge d'arxiu
GUARDIA CIVIL - Archivo
Publicado: martes, 6 junio 2023 18:06

   GRANADA/VALÈNCIA, 6 Jun. (EUROPA PRESS) -

   La Guàrdia Civil de Granada ha investigat una dona de 39 anys i a la seua filla de 19, sense antecedents policials, com a presumptes autores d'un delicte d'estafa de 7.800 euros a un empresari alacantí mitjançant la tècnica de 'phishing' o suplantació d'identitat a través d'un correu electrònic.

   El passat mes de gener, un empresari alacantí va denunciar davant la Guàrdia Civil de Xàbia que havia rebut un correu electrònic que portava adjunta una factura d'una empresa que li havia prestat un servici i a la qual havia de pagar 7.869,84 euros, segons ha detallat l'institut armat en una nota de premsa.

   Com el correu li va arribar immediatament després d'una conversa telefònica amb aquesta empresa, encara que no mostrava el remitent, va confiar que tot estava correcte. La factura portava desglossats els gastos i el número de compte on devia fer l'abonament. El denunciant va comprovar més tard que havia sigut estafat i que la transferència realitzada no havia arribat a l'empresa a la qual pretenia pagar.

   Els investigadors de Xàbia van esbrinar que els diners havia acabat en un compte bancari granadí, per la qual cosa es van posar en contacte amb l'Equip @ de la Benemérita de Granada perquè investigaren i localitzaren al presumpte responsable.

   Els agents granadins van esbrinar que el titular del compte on havia acabat els diners de la víctima eren dos dones que tenen el seu domicili en la localitat de la Zubia, on les han localitzat i les han investigat com a presumptes autores d'un delicte d'estafa.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià