El Jutjat d'Instrucció 9 assumeix la investigació de l'incendi de Campanar i ratifica el secret de les actuacions

Un agent de la Policia Científica cerca les causes de l'incendi a l'edifici del barri de Campanar
Rober Solsona - Europa Press
Publicado: lunes, 26 febrero 2024 18:59

   VALÈNCIA, 26 Feb. (EUROPA PRESS) -

   El titular del Jutjat d'Instrucció 9 de Valencia ha assumit aquest dilluns la competència per a investigar les causes i circumstàncies de l'incendi registrat en dos edificis del barri de Campanar, que ha causat deu víctimes mortals, i ha ratificat el secret de les actuacions.

   El magistrat, que estava de guàrdia d'incidències el dijous, dia en què es va declarar el foc, ha acceptat així la inhibició de les diligències prèvies acordada a favor seu per la seua homòloga del Jutjat d'Instrucció número 10.

   La titular d'aquest últim jutjat va obrir inicialment la causa divendres passat en rebre, mentre estava de guàrdia d'incidències, un avanç de l'atestat policial. La magistrada va ordenar tot seguit el secret de les actuacions a fi de protegir la investigació policial i la intimitat de les víctimes i dels seus familiars.

   El magistrat del Jutjat d'Instrucció número 9 ha assumit finalment la investigació i ha ratificat tant el secret sumarial com la resta de mesures adoptades pel Jutjat d'Instrucció 10.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià