L'Ajuntament centralitza tots els tràmits i l'atenció a les víctimes de l'incendi a Tabacalera

L'Ajuntament de València habilita un punt d'atenció a Tabacalera
EUROPA PRESS
Publicado: lunes, 26 febrero 2024 14:51

   S'han paralitzat els rebuts d'aigua a les víctimes i Intervenció treballa per a fer el mateix amb els tributs locals

   VALÈNCIA, 26 Feb. (EUROPA PRESS) -

   L'Ajuntament de València ha aprovat transformar el punt únic d'atenció a les víctimes de Tabacalera en una unitat centralitzada de recepció de documentació i també l'espai d'assistència individualitzada a les persones que es van veure afectades per l'incendi del passat dijous a un edifici de Campanar.

    La Junta de Govern Local, que s'ha interromput a les 12 per a mantenir un minut de silenci pels afectats, ha aprovat també realitzar un cens de les persones que necessiten ajuda i atenció, tant víctimes i familiars com a persones reallotjades.

   L'alcaldessa, María José Catalá, ha puntualitzat que d'aquesta manera, l'únic tràmit que hauran de realitzar les víctimes fora d'aquest centre és el duplicat del DNI o documentació, per al que s'ha habilitat la comissaria del carrer Hospital durant aquesta vesprada i matí. També es treballa amb consolats i ambaixades per a la documentació de persones estrangeres.

    Igualment, Catalá ha assenyalat que s'ha paralitzat el rebut de l'aigua per a aquestes famílies, i que s'està treballant amb les comercialitzadores per a fer el propi amb altres subministraments. També Intervenció del consistori està en procés de paralitzar els tributs locals per als afectats.

DIVERSOS SERVEIS IMPLICATS

   El punt de Tabacalera, segons ha indicat l'alcaldessa, comptarà amb personal dels serveis d'Habitatge, Cementeris i especialitzats en Benestar Social per a atendre també a les persones majors i que es produïsca un procés ràpid d'escolarització per als menors que requerisquen un canvi de col·legi per la nova ubicació del seu habitatge --a Safranar--.

   Catalá ha subratllat que se cerca que les persones tinguen "un únic punt de referència" que no requerisquen de més desplaçaments. També s'establirà un registre d'afectats per l'incendi per a la coordinació de les ajudes, com les quals aprovarà la Generalitat.

    Igualment, l'alcaldessa ha assenyalat que es van a delegar en el servei de Protocol els possibles actes institucionals que es vagen a organitzar i que s'ha aprovat la tramitació d'urgència dels contractes de subministrament, atenció social i psicològica i manutenció per a les víctimes.

    Sobre les vícitmas mortals, Catalá ha assenyalat que encara no tenen el llistat definitiu dels morts lloc que s'estan realitzant les proves d'ADN, però en el moment es confirme la identitat, posaran a la disposició dels familiars la informació per a l'enterrament o sepeli que consideren.

EDIFICIS SIMILARS

   Preguntada sobre la situació d'altres edificis construïts en la mateixa època o amb característiques similars, Catalá ha assenyalat que les diferents administracions estan treballant de forma coordinada i que és una reflexió que van a haver de fer. "Estem disposats a generar un equip de treball", ha afegit.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià