L'Ajuntament exposa a partir d'aquest dilluns el cens electoral per a les eleccions europees de juny

L'Ajuntament de València exposa a partir del dilluns el cens electoral perquè puga ser consultat per la ciutadania
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Publicado: lunes, 22 abril 2024 10:32

   VALÈNCIA, 22 Abr. (EUROPA PRESS) -

   L'Ajuntament de València romandrà obert tots els dies del 22 al 29 d'abril per a la consulta pública del cens electoral de les pròximes eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny i, en els casos que procedisca, per a poder presentar una reclamació.

   Els dies i horaris de la consulta pública seran aquest dilluns 22 d'abril al divendres 26, de 08.30 a 14.00 i de 14.30 a 19.30 hores; el dissabte 27 i diumenge 28 d'abril de 09.00 a 13.30 hores; i el dilluns 29 de 08.30 a 14.00 i de 14.30 a 19.30 hores, ha detallat el consistori en un comunicat.

   El cens electoral estarà exposat en la Casa Consistorial i, més concretament, en l'oficina situada en el carrer del Periodista Azzati. L'horari abans esmentat és vàlid sol per a la consulta pública del cens electoral i, si escau, per a poder presentar les reclamacions oportunes.

   L'Ajuntament disposa de formularis i mantindrà obert un registre perquè la ciutadania present reclamacions sobre les seues pròpies dades censales davant de l'Oficina del Cens Electoral de València. Per a poder fer una reclamació, serà necessari que la persona que presente l'al·legació aporte la documentació acreditativa. L'Ajuntament remetrà les reclamacions rebudes a l'Oficina del Cens Electoral.

   Les dades censales propis també podran ser consultats en la pàgina web de l'Ajuntament de València sense necessitat de signatura o DNI electrònic. Les reclamacions, no obstant això, hauran de registrar-se de forma presencial en les oficines de l'Ajuntament o telemàticament en la seu electrònica de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) amb certificat digital o cl@ve.

   Per a poder estar inscrit en el cens electoral de València és necessari que els ciutadans estiguen empadronats en el terme municipal i inclosos en el cens electoral vigent, que hagen nascut abans del 10 de juny del 2006, que tinguen la nacionalitat d'algun Estat membre de la Unió Europea o que, tenint-la, siguen residents en l'estranger i figuren en el cens de residents absents.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià