L'associació veïnal Campanar demana revisions "severes i periòdiques" d'edificis per a controlar materials

Imatge dels edificis afectats pel foc al barri valencià de Campanar.
Jorge Gil - Europa Press
Publicado: viernes, 23 febrero 2024 17:17

   El president de l'entitat expressa la "desolació" del barri davant del succeït: "Ha sigut una cosa increïble"

   VALÈNCIA, 23 Feb. (EUROPA PRESS) -

   L'Associació de Veïns de Campanar ha demanat a l'administració, tant local com a autonòmica i després de l'incendi que aquest dijous ha arrasat dos immobles en aquest barri de la ciutat de València, que es duen a terme inspeccions als edificis de forma "molt severa" i "periòdica" per a controlar els materials amb els quals estan construïts.

   Així ho ha plantejat, en declaracions a Europa Press, el president d'aquesta entitat veïnal, Pep Benlloch, que ha expressat la "desolació" que viu Campanar pel succeït.

    Experts han assenyalat que la rapidesa amb que les flames es van estendre sobre els immobles afectats per aquest incendi es deu principalment al fet que la propagació es va produir a través de la façana, construïda amb un material combustible. Els especialistes han apuntat que aquesta contenia poliuretà, un element altament inflamable.

    Benlloch ha considerat que és "important" que es realitzen aquest inspeccions en els immobles per a així controlar que s'han respectat i que es compleixen "les regles de construcció, el reglament corresponent".

   "Les inspeccions han de ser molt severes. No es poden passar per alt les revisions periòdiques. S'ha de fer el que toque", ha subratllat el representant veïnal. Així, ha reclamat "serietat", "qualitat" i "seguretat" en aquest assumpte para d'aquest manera poder oferir "confiança" a les persones que viuen en un edifici.

    "Ara, després de l'incendi de Campanar, molta gent pensarà en les seues cases, en els revestiments amb els quals estan fetes i en la seguretat dels immobles", ha destacat Benlloch, que ha considerat que per a "eliminar aquest dubtes, els serveis d'inspecció" amb què explica l'administració han "d'actuar i generar aquest seguretat".

"QUIN LUXE ÉS AIXÒ?"

   "Et preguntes pel sistema de construcció", ha postil·lat, a més d'assenyalar que els edificis cremats es promocionaven com a immobles de "luxe" que "valien molts diners". "Quin luxe és això", ha preguntat.

    D'altra banda, Pep Benlloch ha comentat que l'Associació de Veïns de Campanar està col·laborant i treballant, junt amb altres entitats, per a coordinar i organitzar tota l'ajuda ciutadana que s'està rebent per a destinar-la als afectats per l'incendi.

    "Ens estem coordinant per a dir què aportar i on portar-ho", ha apuntat. Així, ha exposat que si una altra associació de veïns o qualsevol altre col·lectiu es posa en contacte amb la de Campanar per a traslladar aquest ajuda aquesta li indica el lloc al que portar-la.

"PRODUCTES D'HIGIENE PERSONAL"

   Igualment, el president ha assenyalat que com a ajuda s'estan aportant aliments, mantes i roba. Al seu torn, ha concretat que, "bàsicament, la qual cosa més necessiten" ara els afectats per l'incendi, que han perdut la seua casa i les seues pertinences, són "productes d'higiene personal com a raspalls i pasta de dents, compreses, bolquers i gel". A més, es requereixen tovalloles i roba interior.

    Pel que fa a les donacions econòmiques, Benlloch ha manifestat que ara com ara les persones estan "una mica despistades" amb aquest tema, atès que "no es té clar encara com es va a fer". "S'està esbrinant com es tracta d'organitzar això. Ens han cridat d'altres municipis que van organitzar accions per a arreplegar diners i no saben on enviar-ho", ha comentat.

    Sobre els sentiments que es viuen al barri de Campanar després de l'incendi registrat aquest dijous, el president dels veïns ha subratllat que hi ha "desolació" davant del que ha passat. "Ha sigut alguna cosa increïble", ha assegurat.

    Benlloch ha asseverat que "la gent està molt afectada, a punt del trauma de veure el que ha succeït" i ha agregat que aquest dijous, veient les flames, es va viure "ansietat" perquè "no se sabia què estava passant" amb la gent que resideix en els immobles sinistrats.

"HEROI"

   "Veure un incendi tan gran, no poder acostar-te i no saber què està passant crea ansietat", ha dit el veí, que ha traslladat també "impotència" en veure després del foc "l'esquelet de l'edifici". "Preguntes per què passa això", ha afegit.

    A més, el president de l'Associació de Veïns de Campanar ha considerat "molt important" i pròpia d'un "heroi" l'actuació del conserge del complex afectat pel foc en anar avisant als veïns del que passava "perquè pogueren eixir tots corrent".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià