L'Audiència d'Alacant condemna a nou anys de presó a un home que va abusar sexualment d'una cosina menor

Archivo - Arxiu - Audiència Provincial d'Alacant.
EUROPA PRESS - Archivo
Publicado: jueves, 18 abril 2024 15:45

   La Sala també li condemna per fer fotos de tipus sexual a una altra cosina de 4 anys i distribuir-les en una web de continguts pedòfils

   ALACANT, 18 Abr. (EUROPA PRESS) -

   La Secció Tercera de l'Audiència Provincial d'Alacant ha condemnat a nou anys de presó a un home que va abusar sexualment d'una cosina menor d'edat i va realitzar fotografies de tipus sexual a una germana d'aquest víctima, també menor d'edat, imatges que després va distribuir en una pàgina web de continguts pedòfils.

   La Sala li considera autor d'un delicte de distribució de pornografia infantil relatiu a persona menor de 13 anys i d'un delicte continuat d'abús sexual comesa respecte a la segona de les xiquetes, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en un comunicat.

    En tots dos casos, el Tribunal aprecia l'atenuant de dilacions indegudes. La sentència, que no és ferma i es pot recórrer davant de la Sala civil i Penal del TSJCV, li absol --per no considerar-ho acreditat-- d'un altre delicte d'abús sexual respecte a la menor a la qual va prendre imatges.

   L'home haurà d'indemnitzar a una de les víctimes amb 10.000 euros i a l'altra amb 5.000 i no podrà comunicar-se amb les menors ni acostar-se a menys de 500 metres d'elles, el seu centre d'estudis, domicili i altres llocs on exercisquen la seua activitat habitual per un temps de deu anys.

   Els fets van començar el 2014, quan la primera de les víctimes tenia entre quatre i cinc anys d'edat i el condemnat va aprofitar la relació de confiança que tenia ella, per ser el seu cosí, i amb la mare de la xiqueta --que a més de la seua tia era la seua padrina-- per a fer-li diverses fotografies de contingut lasciu.

   El condemnat, que s'ocupava de la xiqueta mentre la mare treballava, va prendre les fotos al maig del 2015 a la casa dels seus pares, a un municipi de la comarca del Vinalopó Mitjà, o en una tenda de manualitats d'una localitat de la mateixa comarca, que era dels seus sogres. Les imatges van ser detectades al març del 2017 en una web de contingut pedòfil localitzada en la xarxa TOR d'Internet.

   La sentència manté que, amb anterioritat a aquests fets, entre els anys 2011 i 2012, l'home va sotmetre a tocaments en els genitals a la germana de la primera víctima, quan tenia entre 8 i 9 anys. Segons els informes forenses, la xiqueta pateix ansietat i una altra simptomatologia relacionada amb un sentiment de culpabilitat per no haver explicat les seues experiències prèvies, la qual cosa podria a veure protegit a la seua germana.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià