Les EOI tindran formació presencial i semipresencial i es redistribuirà l'ensenyament a distància en set centres

Les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI) de la Comunitat Valenciana tindran tres modalitats de formació en el curs 24-25, mantenint la presencial i incorporant semipresencial en tots els centres i redistribuint en set centres l'ensenyament a distància
GVA
Publicado: lunes, 4 marzo 2024 18:21

   VALÈNCIA, 4 Mar. (EUROPA PRESS) -

   Les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI) de la Comunitat Valenciana tindran tres modalitats de formació al curs 24-25, mantenint la presencial i incorporant semipresencial en tots els centres i redistribuint en set centres l'ensenyament a distància.

   Així ho ha avançat el secretari autonòmic d'Educació, Daniel McEvoy, després de les reunions mantingudes amb els directors de les escoles oficials d'idiomes i representants dels sindicats.

   "D'aquesta forma, totes les EOI tindrien oferta presencial (amb la possibilitat de grups integrats i intensius), i una oferta semipresencial, que és la principal novetat i que consistirà en un 50% d'assistència a classes de l'alumnat i un altre 50% de cursos estructurats a Aules (l'entorn virtual d'aprenentatge de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació), amb una organització i seguiment de programacions per part dels departaments", ha detallat.

   El secretari autonòmic ha agregat que es redistribuirà l'ensenyament a distància en set EOI, que s'incorporen com a projecte pilot per al curs 24-25 amb possibilitat d'ampliació a altres centres en el futur, en funció dels resultats.

    Els centres s'han triat en funció de la població que atenen i seguint criteris territorials: Castelló, Sagunt, València-Saïdia, València-Quatre Carreres, Gandia, Alacant i Elx.

   "S'ha realitzat una anàlisi de la situació actual de les escoles d'idiomes, constatant que moltes de les places oferides queden vacants, especialment en alguns idiomes, i que al llarg del curs es produeix un percentatge elevadíssim de baixes. A tot això caldria afegir que els resultats acadèmics mostren un alt percentatge d'alumnes que no superen les proves de certificació", ha manifestat McEvoy.

REVISIÓ MATRÍCULA I CERTIFICACIÓ

   El secretari autonòmic ha indicat que s'ha realitzat un estudi, en col·laboració amb l'associació de directors d'EOI i recaptant proposades també dels sindicats, per a revisar els processos d'admissió, matrícula i les proves de certificació, així com per a redissenyar les diferents possibilitats d'oferta de places per a fer-les "més atractives" a la ciutadania.

   McEvoy s'ha mostrat convençut que les noves EOI, amb ensenyament presencial, semipresencial i a distància "permetran arribar a un segment de la població més ampli, que no té possibilitat d'accedir per diferents motius (disponibilitat horària, desplaçament al centre, etc), a més de permetre una major flexibilitat horària, autonomia de gestió del temps d'estudi i optimització dels recursos humans i materials disponibles".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià