Les mostres del MARQ 'Dinastías' i 'Ídolos', guardonades en Premis d'Associació de Museòlegs d'Andalusia

Les mostres del MARQ 'Dinastías' i 'Ídolos', guardonades en Premis d'Associació de Museòlegs d'Andalusia
DIPUTACIÓN ALICANTE
Publicado: miércoles, 19 junio 2024 18:53

   ALACANT, 19 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El Museu Arqueològic d'Alacant ha sumat nous reconeixements a nivell nacional, ja que les exposicions organitzades pel MARQ 'Dinastías' i 'Ídolos' han sigut guardonades als Premis Exposa de l'Associació de Museògrafs i Museòlegs d'Andalusia (AMMA), que destaquen les bones pràctiques i innovació en museus.

   En la seua quarta edició, els Premis Exposa han atorgat el primer accésit a l'exposició internacional, que acull actualment el MARQ, 'Dinastías. Els primers regnes de l'Europa prehistòrica', en la categoria de Millor Premi al Projecte Expositiu Nacional, segons ha indicat la Diputació d'Alacant en un comunicat.

   Per este reconeixement pel qual també competien les mostres 'Antes de América. Fuentes originarias en la cultura moderna' de la Fundació Juan March a Madrid, que ha obtingut el primer premi, i 'Convivium, arqueología de la dieta mediterránea', del Museu Arqueològic Nacional (MAN), que s'ha alçat amb el segon accésit.

   En la categoria de Millor Exposició Andalusa, el guardó ha sigut para la mostra 'ÍdolOs. MiradAs milenarias des del extremo suroccidental de Europa', que s'exposa en l'actualitat al Museu de Huelva. En esta secció, els candidats han sigut 'Memorias del Cine: La Chanca-Pescadería', de l'Oficina Produccions Culturals, amb la Diputació i l'Ajuntament d'Almeria; i 'Tomar posición. Tomar posesión', del Museu de Patrimoni Municipal de Màlaga (MUPAM).

   El gerent de la Fundació CV MARQ, José Alberto Cortés, ha sigut l'encarregat d'arreplegar els guardons, acompanyat per la responsable de Comunicació i Relacions Institucionals del MARQ, Guillermina Jover.

    En l'acte també s'han distingit les categories de Premi Especial del Públic, Premi al Millor Projecte Andalús de Conservació, Premi al Millor Projecte Andalús de Mediació Cultural i Premi Honorífic a la Trajectòria Professional, que en l'edició ha recaigut en Víctor Pérez Escolano, arquitecte i catedràtic de Composició i Disseny de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat de Sevilla.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià