L'escriptora Susana Fortes visita el Club de lectura d'alumni UV a la Nau

Archivo - Arxiu - L'escriptora Susana Fortes en una entrevista amb Europa Press
EUROPA PRESS - Archivo
Publicado: lunes, 6 febrero 2023 10:35

   VALÈNCIA, 6 Feb. (EUROPA PRESS) -

    L'escriptora Susana Fortes, finalista del Premi Planeta, visita demà el Club de Lectura Quijote d'Alumni UV, per a parlar de la seua última novel·la, 'Nada que perder'. La reunió tindrà lloc a la Sala Gonzalo Montiel del Centre Cultural La Nau, a les 18 hores, segons ha informat la institució acadèmica.

   El Club de Lectura en castellà Quijote ha llegit aquest mes 'Nada que perder', l'última novel·la publicada per la finalista del Planeta Susana Fortes, un thriller que, segons explica la coordinadora del Club, l'Alumni Ana Maria Garcia Garcia, es presenta "diferent, impactant, va penetrant en l'ànim del lector gràcies al mestratge de l'autora, de gran trajectòria literària, àmpliament reconeguda per la crítica i els lectors".

   Susana Fortes, natural de Pontevedra, exerceix en l'actualitat com a professora a València. És l'autora de 'La huella del hereje', novel·la que va plagiar el lladre que va robar el còdex de la Catedral de Santiago de Compostel·la el mateix any de la seua publicació, 2011. Fortes va ser finalista del Premi Planeta en 2003 amb 'El amante albanés', però abans ja havia guanyat el premi 'Nuevos Narradores' amb el seu primer llibre, 'Querido Corto Maltés', i el Premi Primavera de Novel·la en 2001 amb 'Fronteras de arena'.

ACTIVITATS ALUMNI PER A FEBRER

   Al febrer, Alumni comptarà també amb el Club de Lectura en valencià Tirant. Coordinat per l'Alumni Joan Lloret Pastor, el dilluns dia 13, es reunirà en la Sala Gonzalo Montiel de la Nau per a debatre entorn de la novel·la 'L'altra', de Marta Rojals; una història marcada per la crisi i de com aquesta fet va canviar el dia a dia a moltes persones.

   L'acció se situa a Barcelona i la protagonista és Anna, una dona al final de la trentena que veu com la vida que tenia amb la seua parella, Nel, dona un gir quan ell perd el treball i es queda a casa, intentant trobar una eixida a la situació.

   Com assenyala Joan Lloret, "'L'altra' destaca per un llenguatge treballat a fons per a aconseguir una gran naturalitat, gràcies, sobretot a l'aportació d'uns diàlegs que reprodueixen la riquesa de l'oralitat, amb paraules pròpies de la població d'origen dels protagonistes, situada a Girona; castellanismes, col·loquialismes, paraulotes. Una decisió molt encertada en una novel·la que retrata la nostra societat, en què, ens agrade o no, conviuen tots aquests elements".

   Completaran les activitats de febrer una visita guiada gratuïta (a l'exposició 'València 1972. Hacia la ciudad monstruo. 50 aniversario del libro de Manuel Sanchis Guarner' que acull, fins al 19 març, la Sala Acadèmia de la Nau i una conferència entorn de la compositora valenciana Matilde Salvador, en el marc del programa gratuït Alumni Comparteix, de la mà de l'Alumni Jesús Huguet, en el Saló de Graus de la Facultat de Psicologia i Logopèdia.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià