Llancen 'La porta', una sèrie de ciència ficció valenciana narrada en Instagram Stories

'La Porta', Una Srie De Ficció Narrada A temps Real A través De la Popular Aplicació Instagram Stories
REMITIDA CRISTINA VIVÓ
Publicado: lunes, 13 julio 2020 10:54

VALNCIA, 13 Jul. (EUROPA PRESS) -

"Porte molt de temps pensant en si contar a o no per Instagram".
Així arranca 'La Porta', una srie de ficció narrada a temps real mitjanant la popular aplicació Instagram Stories.

En el seu propi compte personal, dos valencians, la cineasta Ana Ramón Rubio i el músic Don Joaquín, han comenat a narrar una histria de cincia ficció que tenien com a protagonistes dos enclavaments: el barri del Carme de Valncia i la serra de la Mussara a Tarragona.

Una histria que, jugant a l'ambigüitat entre la realitat i la ficció ha sigut seguida per espectadors de tota Espanya durant els seus cinc dies d'emissió.

En 'La Porta' s'entremesclen una Valncia imaginria en la qual no existeix la Covid-19 amb elements reals com els misteris i desaparicions de la prpia serra de la Mussara, un poble abandonat del municipi de Vilaplana que s'ha convertit en un dels enclavaments del misteri a Catalunya.

"Tot va comenar com un experiment. S'ha jugat molt amb la ficció en les xarxes socials, especialment en plataformes com a Twitter, així que vaig pensar que seria interessant explorar eixe camí per en Instagram Stories, d'una forma seriada, i especialment, amb una narrativa predominantment audiovisual, on fora el vídeo el principal element per a contar la histria per que es nodrira de tots els elements propis de les xarxes socials: captures, fotografies, missatges, notes d'udio, etctera", afirma la realitzadora en un comunicat.

La srie, est tractada des del punt de vista d'una parella que localitza per casualitat un dels llocs més buscats pels amants del misteri a Espanya. El descobriment de la serra tarragonina, es converteix en un relat de cincia ficció basat en el "l'important no és viure-ho, sinó contar-ho" que impera en les xarxes socials.

La directora, convida així a l'anlisi sobre el comportament hum davant les xarxes socials, amb una versió parodiada del personatge que interpreta.

L'obsessió de la protagonista per contar l'experincia que estan vivint, davant de la falta d'interés de la seua parella i coprotagonista per mostrar la seua vida privada, és una font contínua de conflicte entre tots dos, que es manté durant tota l'emissió de la srie.

"A voltes ens oblidem de viure les coses i estem massa obsessionats amb contar all que estem fent a cada moment, i aix és precisament el que fa la protagonista: passar tota la srie més pendent de contar-ho, que de viure-ho", assenyala Ramón.

La realitzadora valenciana reconeix el positiu d'aquest experiment audiovisual, que des del primer moment va plantejar com una srie de ficció, per la seua sorpresa va ser major quan va comenar a rebre centenars de missatges amb peticions i sollicituds d'informació sobre el multivers, fins i tot fent-li partícip d'experincies similars viscudes pels espectadors.

"Mai vaig pensar que la gent anava a creure que es tractava d'una histria real, sinó més prompte, que ho dubtarien en el primer episodi per que a partir del segon ja sabrien que es tractava d'una srie de ficció", confessa.

En la part contrria, la majoria de seguidors que van descobrir que efectivament es tractava d'una histria ficcionada, han seguit fins a l'últim capítol per a conéixer el desenlla. "Fins i tot va haver-hi prou gent que, en assabentar-se que era una ficció, es va sentir molesta i la va deixar de seguir".

Ana Ramón Rubio, nominada a Millor Direcció i Millor Muntatge pel seu primer llargmetratge documental 'Almost Ghosts' en els Premis de l'Acadmia Valenciana de l'Audiovisual 2019, i premiat com a Millor documental del Festival d'Arizona, torna amb aquesta srie a la ficció, després d'haver codirigit la srie d' Punt Mdia 'La Vall' o 'Tots volíem matar el president' (Amazon Prime Video).

PRXIM PROJECTE

En l'actualitat, prepara el seu segon llargmetratge documental 'La Cinta Negra', una producció de When Lights llaure Low i DC Media.

L'emissió de 'La Porta' ha concls aquest matí amb més de 10.000 espectadors connectats en directe, per la srie completa es pot veure en el compte d'Instagram de la realitzadora (@anaramonrubio), sense els temps d'espera i pauses narratives que han viscut els espectadors que l'han seguit a temps real des que el passat 8 de juliol arrancara la histria.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià