L'UJI reuneix les 8 universitat de l'European Digital UniverCity per a fixar l'estratègia de consolidació de l'aliança

UJI reuneix les 8 universitat de l'European Digital UniverCity per a fixar l'estratègia de consolidació de l'aliança
JOSE DAMIÁN LLORENS ALIAGA
Publicado: jueves, 19 enero 2023 15:13

   CASTELLÓ, 19 Ene. (EUROPA PRESS) - -

   Representants de totes les universitats sòcies de l'European Digital UniverCity (EDUC), aliança de huit universitats europees coordinada per la Universitat de Potsdam i finançada per la Unió Europea amb 12,8 milions d'euros per al període 2023-2026, es reuneixen hui i demà a la Universitat Jaume I de Castelló en la primera trobada transnacional del projecte en aquesta nova fase de consolidació de l'aliança després de la incorporació de la Universitat del Sud-est de Noruega i l'UJI.

   L'objectiu d'aquesta reunió és fixar l'estratègia de consolidació de l'aliança per a fer front als desafiaments globals i avançar cap a un nou model d'universitats europees.

   La reunió del comité directiu s'ha iniciat amb benvinguda institucional a càrrec de la rectora de l'UJI, Eva Alcón, qui ha destacat el potencial d'aquesta aliança per a l'acceleració de la digitalització en l'ensenyament i la investigació perquè permetrà als membres de la universitat poder estudiar i col·laborar acadèmicament més enllà de les fronteres nacionals de manera senzilla.

   "EDUC representa una associació estratègica entre universitats de diferents països per a respondre de manera sòlida i amb projecció de futur als grans reptes socials d'Europa", ha assenyalat la rectora. "Aquest és l'estratègia d'internacionalització més ambiciosa que hem desplegat fins ara en la UJI i, sens dubte, ens permetrà aprofundir en la vocació europeista de la nostra universitat, on entenem Europa com l'espai natural de treball i de relació universitària", ha afegit.

   Per la seua banda, el vicepresident d'Assumptes Internacionals de la Universitat de Potsdam, Florian Schweigert, ha subratllat la importància d'aquesta aliança basada en una forta cooperació per a fer front als múltiples desafiaments de la societat actual i de les universitats. "Iniciem aquesta segona fase marcada per la sostenibilitat amb el repte d'impulsar canvis en tots els àmbits de les universitats, especialment en la digitalització i l'europeïtzació", ha destacat.

   A continuació, s'ha donat pas a les sessions paral·leles en les quals participen vicerectors/vicepresidents d'ensenyament i estudis, d'educació i d'assumptes internacionals, així com representants dels estudiants de les universitats associades per a analitzar la fase pilot del consorci i abordar les línies estratègiques per als pròxims anys amb l'objectiu de crear sinergies innovadores i construir múltiples ponts entre els diversos sistemes educatius i regions.

EDUC

   EDUC és una de les 17 aliances universitàries pilot finançades per la UE des de 2019 que rebrà finançament de la Comissió Europea per altres quatre anys per un import de 12,8 milions d'euros.

   Inicialment formada per la Universitat de Potsdam a Alemanya, la Università degli Studi di Cagliari a Itàlia, la Universitat de Masaryk en la República Txeca, l'Universitat de Pécs a Hongria i les Universitats de Nanterre i Rennes a França, EDUC va ampliar en 2022 l'aliança incorporant a la Universitat South-Eastern-Norway de Noruega i a la Universitat Jaume I.

   Amb açò, aconsegueix una grandària rellevant amb huit socis de set països europeus diferents, la qual cosa suposa una comunitat de 200.000 estudiants, 17.500 docents i personal investigador i 13.500 persones d'administració i servicis.

Contador