Mazón exigeix confirmació oficial d'una ampliació dels aeroports: "No es pot jugar amb interessos estratègics"

Archivo - Arxiu - Aeroport d'Alacant-Elx
AENA/ARCHIVO
Publicado: jueves, 18 abril 2024 18:41

   VALÈNCIA, 18 Abr. (EUROPA PRESS) -

   El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha exigit aquest dijous al Govern "serietat" i que emeta una confirmació oficial de la possible ampliació dels aeroports de València i d'Alacant-Elx": "Només demane que s'aclarisquen, per favor, perquè no es pot jugar amb els nostres interessos estratègics".

   Mazón, abans de presidir el Comitè Executiu Autonòmic del PPCV, s'ha pronunciat així preguntat pels mitjans sobre la declaració de hui del president i conseller delegat d'Aena, Maurici Lucena, durant la Junta d'Accionistes que s'ha celebrat aquest dijous a Madrid, que el gestor aeroportuari "expandirà" els aeroports de València i d'Alacant-Elx dins de les inversions arreplegades en el seu Document de Regulació Aeroportuària espanyol (DAURA 2027-2031) .

   Sobre aquest tema, el president ha assenyalat que no coneix "cap anunci d'AENA". "Només he vist unes declaracions del director d'AENA en unes jornades i poc més, no he vist ni al ministeri, ni he vist una nota oficial d'AENA", ha lamentat.

    Per això, els ha demanat que siguen "seriosos si realment i per fi van a fer cas a una reivindicació que portem ja molt temps treballant, com és la necessària ampliació dels nostres aeroports". "Que ens ho diguen, però que s'aclarisquen, perquè no hem vist cap nota oficial, no hem vist cap projecte, no hem vist cap pressupost, no hem vist cap traçat seriós, no hem vist gens oficial i el ministeri no ha dit res", ha reprcohado.

   Per tant, ha subratllat, "que no juguen amb aquestes coses, o hi ha projecte, hi ha pressupost i hi ha voluntat, i para quan, o que s'aclarisquen, perquè estem una poc confusos amb un tema tan seriós al no haver-hi una nota oficial".

   "No es pot jugar amb els interessos estratègics de la Comunitat Valenciana d'aquesta manera, només demane que s'aclarisquen, sisplau, perquè el turisme és molt important per a nosaltres i no podem jugar amb declaracions soltes per ací, sense confirmacions, sense projectes, sense pressupostos perquè no tenim en aquests moments res", ha insistit.

    Mazón ha recordat que el Govern de la Generalitat Valenciana té una reunió amb AENA el pròxim dia 9 de maig i ha avançat que demanaran que "s'aclarisquen i que ens diguen quins són les vertaderes intencions perquè cada dia ens diuen una cosa diferent i jo crec que caminen un poc confosos".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià