Mazón sobre les declaracions de Núñez i Franco: "Jo ja he dit que va ser una dictadura, no tinc problema a dir-ho"

Archivo - Arxiu - Carlos Mazón, president de la Generalitat
Rober Solsona - Europa Press - Archivo
Publicado: lunes, 22 abril 2024 18:34

   CASTELLÓ, 22 Abr. (EUROPA PRESS) - -

   El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha assenyalat hui sobre la declaracions que va realitzar la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez (VOX), en una entrevista, en la qual va qualificar a Franco com a "personatge històric", per la qual cosa l'oposició ha demanat la seua dimissió, que ell ja ha dit que va ser "una dictadura" i que no té cap problema a dir-ho.

   Així s'ha pronunciat Mazón davant dels mitjans en ser preguntat sobre aquest tema durant la visita que ha realitzat a Vila-real, on ha mantingut una reunió amb l'alcalde d'aquesta localitat, José Benlloch.

   "Jo he de dir que soc el president de la Generalitat Valenciana i soc el president de tot el govern de la Generalitat Valenciana i jo ja he dit que això va ser una dictadura, però no és necessari que jo ho diga, no tinc cap problema a dir-ho, ho va ser", ha assenyalat Mazón.

   Sobre aquest tema, el cap del Consell ha subratllat que "el president de la Generalitat Valenciana ha dit el que havia de dir i no té cap inconvenient a reiterar-ho". "És que la Generalitat Valenciana, el Ple del Consel, el president de la Generalitat ratifica el que va dir l'altre dia a Les Corts i el que dic cada dos per tres. Jo li cride a les dictadures dictadures, a totes. Jo li cride al terrorisme, terrorisme, a tots. No sé si altres partits poden cridar-li terrorisme a tots, així que convindria que ens ho aclariren també", ha afegit.

    Preguntat per altres declaracions de la consellera en aquesta mateixa entrevista sobre el canvi climàtic o la violència de gènere, en la qual assegura que no parla de conceptes, sinó de realitats, Mazón ha subratllat que "convindria que el Govern d'Espanya ens aclarira per què ha deixat de parlar de violència de gènere en la Secretaria d'Estat, perquè abans es deia Secretaria d'Estat de Violència de Gènere i ara es diu Secretaria d'Estat de Violència contra la Dona".

    "Jo li agrairia al Govern d'Espanya que ens aclarira per què ha deixat de parlar de violència de gènere quan acusa als altres de parlar o no parlar de violència de gènere. A partir d'ací, del que es tracta és de reforçar la lluita contra la violència de gènere, contra la violència masclista, contra la violència contra la dona, jo no tinc cap problema en la terminologia", ha apuntat el 'president'.

    Mazón ha afirmat que "l'important, més enllà de les lluites terminològiques o lluites de pancartes, que veiem moltes vegades, és com es lluita contra la violència". "Per descomptat amb lleis com la del 'si és sí' o suprimint jutjats comarcals, que és el que va fer el Partit Socialista, Sumar i Podem en la passada legislatura, així no es lluita contra la violència".

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià